Отидете към основна версия

10 577 13

Дрон торпилира огромен "Боинг" при кацане (СНИМКИ)

  • дрон-
  • мексико-
  • тихуана-
  • боинг

За щастие самолетът се приземил безопасно на международното летище в Тихуана

Членовете на екипажа на пътнически самолет заявиха, че са чули доста силен взрив малко преди кацнат на летището в Тихуана, Мексико.

На снимките в местната преса се виждат значителни повреди на носа на Boeing 737. Вече започна разследване дали дрон наистина се е сблъскал с пътническия самолет.

Ударът е станал в сряда, докато полет 773 от Гуадалахара се приближавал до аерогарата в Тихуана. Снимките ясно показват, че носът на пътническия самолет е сериозно повреден.

С нарастващата популярност на дроновете броят на инцидентите с тях се увеличи. Мнозина се опасяват, че апаратите, летящи близо до летища или на високи надморски височини, могат да представляват сериозна опасност за пътническите лайнери.

Повечето държави, в това число и САЩ, забраняват подобни полети близо до летища и над 400 фута височина, за да се намали рискът от сблъсък. За нещастие броят на инцидентите продължава да нараства. Въпреки че случаят в Мексико не е официално потвърден още като сблъсък с дрон, липсата на кръв и пера показва, че наистина е участвал безпилотен самолет.

За щастие лайнерът се приземил безопасно на международното летище в Тухиана без никой да пострада.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: