Отидете към основна версия

3 517 21

Ердоган и Тръмп координират изтеглянето на САЩ от Сирия

  • сащ-
  • турция-
  • тръмп-
  • ердоган

В телефонен разговор двамата обсъдиха сътрудничество в различни сфери

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Държавните глави на Турция и САЩ Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп ще координират изтеглянето на американските военни от Сирия. Целта е да не бъде допуснат вакуум във властта по време на изтеглянето на американските военни. Договорката е станала по време на телефонен разговор между двамата, съобщи канцеларията на турския президент.

Ердоган се надявам разговорите му с Тръмп да окажат благоприятно влияние в отношенията между двете страни. „Днес с президента на САЩ Доналд Тръмп проведохме продуктивен разговор, по време на който се договорихме да развиваме сътрудничеството в различни сфери, от търговските отношения до Сирия. Желанието ми е нашите отношения да се отразят благотворно на нашите страни и нашия регион”, написа турският президент в Twitter.

На свои ред и президентът на САЩ съобщи в социалната мрежа за разговора с турския лидер като го определи като „дълъг и продуктивен”. Теми на обсъждане са били „Ислямска държава”, ангажиментите на двете страни в Сирия и „бавното и изключително координирано изтегляне оттам на американските военни. Обект на дискусия е била „значително увеличената” търговия между двете държави.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини