Отидете към основна версия

46 726 81

В Русия е паднал огромен метеорит

  • метеорит-
  • русия-
  • паднал-
  • огромен-
  • хабаровски край-
  • кратер

Небесното тяло е образувало гигантски кратер

Преди няколко дни в Хабаровския край в руския Далечен изток е паднал огромен метеорит, пише руският вестник „Взгляд“, цитиран от Агенция "Фокус". Когато е паднал, е докоснал върха на хълм и се е приземил в коритото на река. Властите не изключват въвеждането на авариен режим, заяви ръководителят на Верхнебуреинския район Алексей Маслов.

„Очевидно е, че метеоритът е бил огромен, за да може да покрие коритото на реката в продължение на 40 метра. Сега на това място са изпратени две групи, една от нашия район, а другата от Амурската област. Те имат сателитен телефон и дозиметри, за да определят нивото на радиация. В продължение на няколко дни Бурейската ВЕЦ отбелязваше, че притокът в язовира е намалял, но те не можеха да определят причините. Надявам се, че групите скоро ще стигнат до мястото и ще разберат подробностите ”, каза Маслов пред местните медии.

По предварителни данни, коритото на река Бурея е блокирано на около 70 километра от най-близкото село Чекунда. Инцидентът е докладван на ръководителя на Министерството на извънредните ситуации. Маслов отбеляза, че ако метеоритът повиши нивото на водата в реката, което ще причини заплаха от наводняване на селата, ще бъде обявена извънредна ситуация. Информацията беше предадена на министъра на извънредните ситуации, а космически спътници са включени в оценката на ситуацията.

В мрежата са публикувани и кадри от мястото, където е паднал метеоритът. Според автора на видеото небесното тяло е образувало на земята гигантски кратер и срутвания, които могат да блокират движението на вода в реката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания