Отидете към основна версия

2 840 16

В САЩ има първокласни идиоти

  • сащ-
  • али хаменей-
  • иран

Али Хаменей с атака срещу американски политици

Снимка: BGNES/EPA

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей отправи сериозни критики към някои от висшите политически фигури в САЩ, съобщи France 24.

Той се присмя на твърденията на някои американски политици, които предричат разпадане на Иран. Според него някои от американските властимащи са първокласни идиоти.

„Някои от американските властимащи се преструват на луди. Съгласен съм, че някои от тях са първокласни идиоти. Някои от тях говореха, че щели да празнуват празниците си в Техеран. Това така и не се случи“, заяви Хаменей.

Той визира реч на съветника на американския президент по национална сигурност Джон Болтън. През 2017 г., той говори пред имигрантски групи от Иран в Париж. Тогава той заяви, че се надява през 2019 г. събралите се на срещата ще празнуват в Иран.

Хаменей призна, че американските санкции оказват натиск върху страната му. Той обаче увери, че Иран може да се справи. Според него страната му ще постигне безпрецедентна победа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • В Иран задържали американски военен

    Властите в Иран са задържали американски гражданин, съобщи „Ню Йорк Таймс“. Информацията беше обявена от говорителя на външното министе ...
    10.01.2019
    3 098
    9
  • ЕС с атака срещу Иран

    ЕС реши да наложи санкции срещу иранската разузнавателна служба за планирани политически убийства в Европа, съобщи EU Insider. Новината беше обявен ...
    08.01.2019
    2 640
    8
  • Иран и Русия се готвят за съвместни морски учения

    Иран и Русия се подготвят за провеждането на съвместни военни маневри в Каспийско море, предаде агенция Mehr, позовавайки се на командващия военноморс ...
    08.01.2019
    2 408
    14