Отидете към основна версия

6 231 58

САЩ не могат да отразят мощен удар на Русия

  • сащ-
  • удар-
  • русия

Германски експерт не харесва новия план за отбрана на САЩ

Снимка: Shutterstock

В случай на мащабен конфликт САЩ няма да могат да отблъснат масиран ядрен удар от страна на Русия. Това заяви експертът по разоръжаване от германския град Дортмунд Юрген Атлман, цитиран от Deutschlandfunk.

През миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви плановете си за модернизиране на противоракетната система за отбрана на страната. Част от стратегията е в космоса да бъдат въведени специални безпилотни устройства, които да прихващат противникови ракети.

Според Алтман американските военни се заблуждават, като смятат, че могат да се защитят от противникови ракети чрез щит. Според него ракетите – прихващачи имат само 10% шанс да прехванат руска ракета.

Той подчерта, че Русия е разработила нови методи, които допълнително усложняват задачата.

„Не мисля, че увеличаването на броя на ракетите – прихващачи в Аляска ще помогне при масирано ядрено нападение от страна на Русия. Тези мерки биха помогнали срещу Иран и Северна Корея“, заяви Алтман.

Той не одобрява и плановете на САЩ за разполагане на оръдие в космоса, което да е способно да сваля сателити. Според него по този начин ще бъдат създадени две космически армии и така напрежението ще се повиши.

Според Алтман е притеснително, че грешка на компютърната програма може да доведе до непредвидени обстоятелства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини