Last news in Fakti

21 Януари, 2019 14:40 1 861 33

ЕС наложи санкции на руското разузнаване заради Скрипал

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • ес-
  • санкции-
  • разузнаване-
  • новичок

Досега не са прозвучали никакви доказателства, обяви Москва

ЕС наложи санкции на руското разузнаване заради Скрипал - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съветът на ЕС обяви, че налага санкции на деветима граждани и една организация заради разпространение на химически оръжия. Сред поставените в списъка са двама представители на руското военно разузнаване (ГРУ), както и ръководителят на управлението и негов заместник.

Отбелязва се, че те са отговорни за притежание, пренасяне и използване в Солсбъри на нервнопаралитично вещество през март миналата година - случая с отравянето на разузнавача Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

Налагат се също санкции на сирийски изследователски институт, отговорен за развитието и производството на химически оръжия, както и на петима официални сирийски представители, пряко замесени в дейността на института. Кремъл даде негативна оценка за решението на ЕС да наложи санкции, по-специално във връзка със "случая Скрипал". Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, запитан как реагират на това решение руските власти, предаде ТАСС.

В отговор на журналистически въпрос за намерението на ЕС да санкционира неколцина души, включително двамата руснаци, обвинени за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал във Великобритания - Александър Петров и Руслан Боширов, говорителят на Кремъл изтъкна, че "те са заподозрени без основания, досега не са прозвучали никакви доказателства".

"Всички сме запознати с комплекта прочути вече снимки на тези двама граждани във Великобритания. Но същевременно има много снимки на руски граждани във Великобритания и те не представляват пряко доказателство. Не знаем да има по-съществени и по-конкретни доказателства, затова имаме негативно отношение към подобни решения", обясни Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танас

    34 2 Отговор
    А на СА, че разчлениха журналиста-шпионин в Турция, каква санкция ще наложи ЕС?
    Да не яздят камили два дни?!

    Коментиран от #3

  • 2 ехо

    11 29 Отговор
    Абе ,старото правило е - и на калъп да те хванат - отричай ! ПП. Кремъл ,отдавна го е усвоил до съвършенство.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Опечален

    17 5 Отговор
    Горките двама пе-де-.....чета.............снимките им попаднаха в ингилизката преса и сега, нещастните, няма как да се разходят до другарчетата-джендърчета в еуропката!!! Да ги ожали човек.........нееееее..не съм предполагал, че ингилизкия скотланд ярд ще падне така низко! Всъщност, какво се учудвам..лейстред си е лейстред, а Шерлок Холм както си е бил измислица, така си и остана измислица!
  • 5 Браво

    18 4 Отговор
    Това заглавие звучи като виц!

    Коментиран от #7

  • 6 Опечален

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "ехо":

    Прав си, не е като краварите, когато направят някаква гадост, първата им работа е ДА НАТОПЯТ И ОБВИНЯТ ДРУГИ!!!! А Русия НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ ОПРАВДАВА, който обвинява, ТОЙ ДА ДОКАЗВА!!! Ама като нямат доказателства, утре даже и твоята снимка ще лепнат! Хи-хи-хи....ще видим тогава КАК ЩЕ ДОКАЗВАШ, ЧЕ НЯМАШ СЕСТРА!!!
  • 7 Опечален

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Знаеш ли, на мене ВЕЧЕ САМОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ на това западенско стадо, с техните уж-"западни ценности" МИ ЗВУЧИ КАТО ВИЦ!!!!
  • 8 Дориан

    19 4 Отговор
    Преди няколко години имаше атентат срещу израелски самолет в Бургас. Някой англичанин ще да е. Има стотици в района. Това е достатъчно за обвинение.
  • 9 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Бъркаш! Скрипал НЕ СА граждани на ЕС!
  • 10 Alpha_Lone_Wolf

    11 3 Отговор
    Този съвет е пълен смех
  • 11 Възмутен

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Alpha_Lone_Wolf":

    От КОЙ гном, от наполеончо ли...........който беше метър и петдесет и ЗАВЛАДЯ ЦЯЛА еуропка!!!! Ха-ха-ха............!!!! Но Русия не можа!!!!!

    Коментиран от #14

  • 12 Реалист

    5 17 Отговор
    Отдавна повтарям - пълна забрана за орките да посещават която и да е държава от НАТО или ЕС. Само с визи и то след сериозно проучване като в щатите. Като искат до ходят на посещение в туркя или венецуела. Олигарсите им първи ще изреват на умряло. Какво ще си правят имотите в Лондон и Ню Йорк...

    Коментиран от #20

  • 13 Д-р Фройд

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Според мен си някой дребосък, защото редовно повтряш думата гном! изглежда доста те тормози факта че не си по висок.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пеньо

    1 8 Отговор
    Ако се наложи, Мордор ще отрече и съществуването на тези двамата!
  • 17 Гост

    2 11 Отговор
    Всъщност едно от доказателствата представиха тези двамата, като се изтъпанчиха по телевизията и се представиха под фалшиви имена!
  • 18 Аналитик

    1 12 Отговор
    Следях внимателно новините по руските сайтове за катастрофата на двата самолета над японско море. Беше голям бълвоч от изкривена истина до откровени лъжи! По случаят "Скрипал" ситуацията е доста сходна.
  • 19 Гост

    0 6 Отговор
    Ти си се объркал! Не може да дадеш убежище, без да е гражданин!

    Коментиран от #21

  • 20 умник

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Да бе, ама ти може да си повтаряш цял живот и никой няма да те чуе освен хлебарките у вас. Ти си никой, те имат власт и си правят каквото си искат.
  • 21 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Ти правиш ли изобщо разлика между едното и другото?! Това, че са ти дали убежище не означава, че си гражданин на съответната държава! Германия, а и не само тя е дала убежище на сирийски /и не само/ граждани, но това не ги прави автоматично граждани на Германия! Това, че Великобритания е дала убежище на Скрипал не ги прави автоматично граждани на Великобритания и респективно ЕС!
  • 22 Хисторик

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Наполеон е бил висок 155 сантиметра!!!
  • 23 не син

    12 3 Отговор
    Сравнението на Скрипал с Хашоги е неуместно ! Саудитска Арабия, приятелите на САЩ са терористична държава ! Скрипал е израз на безсилието и лицемерието на Запада !

    Коментиран от #28

  • 24 Дядо

    11 1 Отговор
    И аз съм санкциониран от ЕС , нямам пари да изкарам зимата ...

    Коментиран от #29

  • 25 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    ЕС Е ВЕЛИК !!! ЕС Е ГРАНДИОЗЕН!!! ЕС Е НЕПОБЕДИМ!!! ЕС Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН !!! ЕС Е НЕВЕРОЯТЕН !!! ЕС Е НЕУТРИНОТО И ЯДРОТО И ЕЛЕКТРОНИТЕ И ...!!! ЕС Е РАЗУМА !!! ЕС ОБЕДИНЕИТО НА РАЗУМИТЕ !!! ЕС Е ЕЛЕКТРОМОБИЛ СРЕД ДИМЯЩИТЕ !!! НЯМА ЖЪЛТА ЖИЛЕТКА ,КОЯТО МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ЕС НА ПРИТЕЖАВАЩИТЕ КОНТРОЛ НА ПАРИТЕ/ ЕВРЕЙСКИ /В ЧАСТНИТЕ БАНКИ !!! АМИ АКО НЯМА ЧАСТНИ БАНКИ !!!???!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иван Грозни

    3 9 Отговор
    Където и да срещнеш червен боклук - бой. Той си знае. Няма как да не е направил нещо незаконно за майката Рус. Хвани един просяк в Москва и му кажи, че е боклук само ще мрънка и ломоти. Кажи му, че държавата му е кочина - ще скочи и ще ти издере очите. Ето такива са руснаците. Изобщо не ме учудва, че творят какво ли не в чужбина. Какво , ние да не бяхме други едно време? Къде се печаташе под държавна опека фалшива валута ? Къде живееха и се обучаваха терористи като Карлос Чакала ? У нас. Кой купуваше ембаргови стоки и после ги даваше на руснаците ? Ние. Руснаците не са се променили изобщо от тогава. Още мечтаят да загробят капитализма. Ама май се загробиха те самите.
  • 28 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "не син":

    Напротив! И Скрипал и Хашоги са преминали от единият лагер в другия! И в СА и в Русия управляват кръвожадни диктатори! И двата случая покушението се извършва в чужди държави! Искаш ли още прилики?
  • 29 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Дядо":

    Поемай към Сибир!

    Коментиран от #33

  • 30 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    НЕ РАЗБИРАМ КАК СЪЮЗ НА 20 И КУСУР ДЪРЖАВИ ИМАТ ОБЩО РЕШЕНИЕ ЗА" РАЗУЗНАВАНЕТО" ПО СВЕТА ??? ПИТАМ СЕ ИМА ЛИ КАНАДСКИ РАЗУЗНАВАЧИ В САЩ И МЕКСИКО !!!???!!!
  • 31 Све

    5 0 Отговор
    ЕС И ЗАПАДЪТ ВЗЕХА НАЙ-ЛОШОТО ОТ СОЦА И ГО НАЛАГАТ НА ВСИЧКИ ! ! ! Нали се рекламираше справедливост и свобода….. Всичко се опорочии премина в БРУТАЛЕН КОЛОНИАЛИЗЪМ.
  • 32 неЕС

    5 1 Отговор
    Абе, къде са тия отровени Скрипали??
  • 33 Дядо

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Със сигурност ще е по-добре от гербаджийското блато .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания