21 Януари, 2019 15:33 6 199 58

САЩ не могат да отразят мощен удар на Русия

  • сащ-
  • удар-
  • русия

Германски експерт не харесва новия план за отбрана на САЩ

САЩ не могат да отразят мощен удар на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

В случай на мащабен конфликт САЩ няма да могат да отблъснат масиран ядрен удар от страна на Русия. Това заяви експертът по разоръжаване от германския град Дортмунд Юрген Атлман, цитиран от Deutschlandfunk.

През миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви плановете си за модернизиране на противоракетната система за отбрана на страната. Част от стратегията е в космоса да бъдат въведени специални безпилотни устройства, които да прихващат противникови ракети.

Според Алтман американските военни се заблуждават, като смятат, че могат да се защитят от противникови ракети чрез щит. Според него ракетите – прихващачи имат само 10% шанс да прехванат руска ракета.

Той подчерта, че Русия е разработила нови методи, които допълнително усложняват задачата.

„Не мисля, че увеличаването на броя на ракетите – прихващачи в Аляска ще помогне при масирано ядрено нападение от страна на Русия. Тези мерки биха помогнали срещу Иран и Северна Корея“, заяви Алтман.

Той не одобрява и плановете на САЩ за разполагане на оръдие в космоса, което да е способно да сваля сателити. Според него по този начин ще бъдат създадени две космически армии и така напрежението ще се повиши.

Според Алтман е притеснително, че грешка на компютърната програма може да доведе до непредвидени обстоятелства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    60 7 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!!!!.....ИМА НЯКАКВА ГРЕШКА...., ЧЕ БАЙ ДОНЧО ОНЗИ ДЕН КАЗА ,ЧЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ СУПЕР, МЕГА, ХИПЕР БЛАСТЕРИТЕ ОТ МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ ДИРЕКТНО ОТ КОСМОСА!!!!!!!
  • 2 Оръжен експерт от НАТО

    52 13 Отговор
    Никой няма да може да отблъсне масиран ядрен удър от Русия! Но Русия може да отблъдне такъв. Новте високотехнологични ракети на РФ могат да отблъснат и космическа атака на извънземна цивилизаци!
  • 3 Асан

    20 10 Отговор
    За това мук какана ЕС и НАТО да няма лунен пейзаж на запад!

    Коментиран от #22

  • 4 Townboy

    47 8 Отговор
    САЩ сега е само сянка на това което беше. Могат да респектират само обикновени граждани като младежа дето искаха да го екстрадираме. Срещу Русия а вече и Китай са кръгла нула.

    Коментиран от #17

  • 5 факти

    9 46 Отговор
    тия немски специялисти ей страшни шегаджии.Гледайте си германиСтанът.Kъм 21.1.19 1 долар = около 70 рубли.Щатите махнат ли си базите от европа.Джуджето ще крадне още държави и териоторий.

    Коментиран от #6, #15, #23

  • 6 Язе

    25 11 Отговор

    До коментар #5 от "факти":

    Тъп ли си що ли ? Чудиш се каква простотия да изтърсиш и хайде рублата !

    Коментиран от #8, #13

  • 7 Факти, спрете моля

    14 6 Отговор
    Аман стига вече. Всеки ден тези тъпотии. Аман
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реално

    39 8 Отговор
    Това е ясно на всички. Затова САЩ да си сядат на петата точка и да мирясват вече. Че постоянно си играят с огъня по целият свят и най-накрая ще стане пожара-само заради тяхната алчност и дебелоочие...
  • 10 коментатор

    24 6 Отговор
    Отдавна този сайт ''факти'' пуска само такива провокиращи статий и после сигурно някой си води статистика за русофоби и русофили и гледат сеир ! То бива бива ама чак толкова !
  • 11 ЗАЗ

    12 23 Отговор
    А РФ не може да направи една машина за карфици даже. Ха хаа!
  • 12 Просия

    14 28 Отговор
    Руските тролове сте много жалки. Вярвате и на немците... ама само когато хвалят вашата кочина. Иначе се почва - "фашисти", "фалшиви новини".... абе жалкари сте си по рождение.
  • 13 факти

    12 22 Отговор

    До коментар #6 от "Язе":

    гадно ли ти е това е истината.Русия мин. работна заплата 140 евро въй въй голяма турбо,мега,универсална и путинска сила е Раша.

    Коментиран от #16, #58

  • 14 Средна възраст

    3 1 Отговор
    На кого му пука?
  • 15 ....

    25 3 Отговор

    До коментар #5 от "факти":

    300 Форинта са = 1€ и Унгария не само е член на ЕС а и в пъти по-добре от България и какво? Обяснение имаш ли? В Беларус преди години еврото беше 1200 рубли, махна нулите и сега е 1,2 какъв ти е проблема, в Полша е 4,2 към еврото! Като си БОС си трай, че ти меришат краката!
  • 16 ....

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "факти":

    Къде бе човек? За това ли е пълно с Руснаци по морето, че изкупиха маса недвижими имоти в България! Що не им наложи България санкции да не купуват и със строителния бизнес до тук в БГ! Отделно влиза свежа валута от тях като живеят тук по цяло лато!
  • 17 Браво

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Townboy":

    Две кръгли нули!!
  • 18 Груз 200

    9 22 Отговор
    Хахах. Забележете, експерт по РАЗоръжаване. Ами нека си ги плямпа, САЩ си развиват космическата отбрана. Постоянно ги плашат добствените им политици руснаците, че някой ще ги напада и т. н. Така крепостните стягат коланите и работят за шепа инфлационни рубли. Ако САЩ желаеха да унищожават Русия, то те можеха да го направят още след 1945 г. когато няколко години единствени притежаваха атомно оръжие. Да, помнете, че САЩ направи атомното оръжие и успешно го използва, години по-късно се добраха и руснаците до технологията и сега се перчат с анимации. Единствените които постоянно нападат съседите си в региона са само руснаците. Тях никой не ги е нападнал. То няма и нужда, те без бой се разпадат циклично. Една яка ограда трябва около тях и да си стоят в степния резерват..
  • 19 Франц Кафка

    8 8 Отговор
    Този немец голям експерт по ракетите и сателитите :))
    Не знам само как е пропуснал сваленият сателит от самолета F - 15 на почти 600 км от него още през 1985 година :))
  • 20 Контра Пропаганда

    8 4 Отговор
    Тоя "анализ " е 1/1 с миналогодишния фейк на годината с Даниел Патрик Уелч ,който направи задълбочен военен анализ пред НТВ -излъчен по всички телевизии и разпространен из нета. Та в последствие този Даниел Патрик Уелч се оказа, че е търговец на сапуни и перилни препарати ,няма нищо общо нито с военните технологии ,никакви познания в отбранителната област. А за кратката изява пред руската ТВ е получил кръглата сума от 10 000 долара. А Юрген Атлман колко не е в час говори това ,че според него ракетите прихващачи работели с 10% шанс. Което е абсурд.


    Та понеже с Даниел Патрик Уелч малко се смяхме , пуснали пак аналогичен фейк
  • 21 999

    9 6 Отговор
    Разбира се, че не е възможно спирането на масиран удар. Той ще бъде направен от различни точки, което означава, че няма да прихване всяка глава. Знаете, че има ракети с множество бойни глави в себе си, които се разпръскват много преди съприкосновението с повърхността. Принципът там е като при фойерверките. - На определена височина се разпръскват и всяка бойна глава тръква по свое направление. Шансовете да бъдат прихванати например 12 глави от една ракета не сам много големи. Да не говорим, че възпламеняването на ядреният заряд често се прави целенасочено над земята заради установеният по- добър ефект
  • 22 ГЭП

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Ти си гледай смрадливата кочина на Изток ,да не стане тя лунен пейзаж ,че и без това има остра нужда от дезинфекция там .
  • 23 Дориан

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "факти":

    Колко ли може да се вярва на пишещ"територий"
  • 24 РОСФАКТ

    5 4 Отговор
    А Рашкистан можели да отрази масиран ядрен удар? Ако има ядрена война, ще е последна за всички. САЩ и РФ имат по около 3000 ядрени бойни глави, активирани без да се изстрелват в силозите само на една от страните радиационото замърсяване на планетата ще унищожи 95%от формите на живот на планетата ясно е от 1974г конференция на ООН, даже и бетонни те съвеЦки генерали са го схванали и е премахната системата за автоматичен отговор.
  • 25 Франц Кафка

    4 9 Отговор
    Каквото и да си говорим , Путин най - добре воюва против собственият си народ .
    А що се касае за открита война против Украйна , Беларус , Запада ,а да не говорим за Чечня на която плаща данък , това страхливо нищожество панически се страхува .
    Затова и измисли термина - “ Ихтамнет “.
    Затова и погребват убитите руски войници войници , тайно и подло .
    Затова и забрани всякаква информация за убитите и ранените руски войници ..
  • 26 Франц Кафка

    3 8 Отговор
    Израел унищожи ПВО на Сирия и за три дена развенча мита за силата на руското оръжие, както през 1982 година свалиха всички египетски Миг-ве за 5 дена , а много от тях със съветски летци , без да загубят нито един свои самолет .
    Юнаци сред овцете , а сред юнаците - овце ..
    Очевидно е , че при първият удар по Русия , от нея нищо няма да остане .
    Това в Кремъл много добре го знаят !
  • 27 Булгарфакт

    7 3 Отговор
    Росфакт си, ама друг път! Да научиш от Булгарфакт, че системата за автоматичен отговор "Периметър"... е възстановена!!! А и кой си ти, за да знаеш какво може и какво не може да отрази Р Ф, а?
  • 28 Франк Синатра

    1 2 Отговор
    Франц, ти явно виждаш всичко в черно и бяло. Замисли ли се преди да изцвъкаш гениалните си заключения, а какво знаеш за задкулисните договорки и какво са си говорили в Париж, а и не само там? Имаше една среща на Г-20, спомни ли си? И кой с кого се видя? Не подценявай евреите. Ако не през вратата, ще е през прозореца, ако не е през прозореца, ще е през комина и т.н., но ще влезат! И какво ли толкова си се загрижил за там. Драсни нещо за нас и ние какво може да отразим, а? Стига с тия шменте-коментари за чуждата паничка! Дай, като толкова си разбирач, да видим какво има в нашата, а, пък ако ще и да си прав за другите?

    Коментиран от #30

  • 29 голем

    2 1 Отговор
    Кафка, я каква хвалебствена ода си написал за Израел! Ама, те като са такова чудо на природата, то тогава какво се спори за САЩ или Р Ф? То ти си го написал ясно и разбрано ... номер едно е Израел! Добре, че ни светна и ние да го разберем, тъй де, малоумните! Пафка, пардон Кафка, ти да не си ПАФКАЛ или КАФКАЛ НЕЩИЧКО? А и последно оня от Кремъл отказа да приеме оня от Израел, а?

    Коментиран от #31

  • 30 Франц Кафка

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Франк Синатра":

    Ние заедно със Зимбабве , още чакаме Путин да ни оправи :)))
    А паницата отдавна ни е дадена от ЕС , само , че празна , остава само да се научим да готвим за да я напълним !
  • 31 Франц Кафка

    0 6 Отговор

    До коментар #29 от "голем":

    Не ми се пише за 1600 танка на Садам Хюсеин , как бяха разбити от 200 американски .
    Сравненията на Русия със САЩ е много смешна работа , затова 3 милионният Израел е по подходящ за сравнение :))
  • 32 Каф Фран

    3 0 Отговор
    Фран Каф, ти си най-велики тълмач на всички времена и я да хвърлиш боб и за нас, че, тъй де, да ни кажеш къде сме ние българите и кой воюва с нас, че сме тъй унищожени, пардон унижени и Путин ли е виновника? Ще ти подадем жокер, приятелски, да не забравиш, че сме на последно място в Е С, а сравнено с Африка, къде ли сме? Давай, чакаме ти отговора, а и да не забравиш с колко се топим на година и кога ще ни е некролога, а?

    Коментиран от #33

  • 33 Франц Кафка

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Каф Фран":

    Че само ние ли ?
    Всички посткомунистически държави , с необразовано , лесно манипулирано население , са на нашето дередже !
    Да ги изброявам ли , или си ги знаете ?
  • 34 Ка Фр

    1 0 Отговор
    Фр Ка, виж какво ти е разиграно, а какво си отиграл. Пишеш откровени простотии и нищо смислено на отправените ти бележки и зададените ти въпроси. Нищо конкретно и нищо в твоя полза. Твоята риторика е като циклене на празна ярмомелка в израелски кибуц. А и какво чакаш, че още не си там - при пълната паница? Твоето словослагателство е като за завършил с отличие ... слаботоковото до Факултето, а?

    Коментиран от #35

  • 35 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ка Фр":

    На прости въпроса , прости отговори ..
    Няма как да ти се набие в дървената глава какво бяхме и въпреки такива като теб , сме станали ..
    Важното е , че сме на прав път и на правилната страна !
  • 36 К Ф

    1 1 Отговор
    Ф. К., ама ние те мислихме за отличника на випуска от слаботоковото при Факултето, а то прилича и да си двойкаджията от ... полупроводниковото училище на Тато. Тъй де, дето тази година полупроводници, а догодина цели проводници. Само че за тая работа трябва да има и бушони. А ти полу или цял проводник си? Щото и в двата случая си с токов удар и ... миришеш, ама повервай ни, на много изгорело! Бегай в Израел на скенер, та дано ти е останал некой полужив бръмбар в главата, че да ни отговориш на зададените ти въпроси, умнико, а и на този - ти отличник ли си от слаботоковото или двойкаджия от полупроводниковото?

    Коментиран от #38

  • 37 Kcaniba

    1 0 Отговор
    империята на злото фащ е на колене!!!
  • 38 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "К Ф":

    ...Ако ти пишеш, критикуваш , търсиш някаква истина , добре .. Но ако си толкова умен , начетен , защо си такова долно човече с мръсни инсинуации ???
  • 39 К Ф

    1 0 Отговор
    Ама, Ф., ама К., ти надмина всички наши очаквания. Гладката ти мисъл е твой простоват самоатестат за ГЛАДЪК МОЗЪК. А гладките мозъци са изключение в природата и е редно да те запитаме - ти като ги пишеш едни такива гладкословесни, нали поне си разбрал, ако можеш, че все още не си отговорил на нито един от поставените ти въпроси, о юроде и неразумний! Разширяваме въпроса - ние срещу кого, можем ли и какъв удар да отразим?

    Коментиран от #40

  • 40 Франц Кафка

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "К Ф":

    Какъв удар ще отразяваш ти пък , с тази проста картуна :)))
    Опитай пак с въпросите :)))
  • 41 ЖОРО ПАВЕТО

    2 3 Отговор
    ''Умния'' германец е искал да каже че ние натовците не можем да спреме руска атака само отбранявайки се, без да унищожиме Русия в отговор на нейно помръдване дори и с метър на Запад. Но можем да я спрем унищожавайки я, а не отбранявайки се. И преди да се появи ''всезнаещият'' с ник ''НКВД'' с интелект на ученик в 4 ти клас /дето вчера много настоятелно спореше с мене, твърдейки че Луната била в ''газообразно състояние'' и не можело човек да стъпва на нея/ да го осе.а предварително:):)Какво всъщност е НКВД?? Сиганин, резняк, с чалма, горд собственик на компютър, мишка и клавиатура, купени за 60 лв втора ръка, мислещ се за русофил, но не можещ да навърже и 5 изречения на руски, без грешки и акцент. Ние прозападно настроените, знаем хиляди пъти по-добре руски език от вас ''русофилите'', /всъщност комуняги, мислещи се за ''русофили'', с по 4 изречения на руски език/, но освен това и по 1-2 западни езика. Така че вие комунягите, с този беден речник, може спокойно да се смятате за русофоби, защото ако отидете в Москва /по награда от Нинова за ден два/, най-много да ви бият руснаците с палки и бухалки, мислейки ви за джихадисти от кавказкия регион, мъмрещи на някакъв странен език, нямащ нищо общо с българския, а още по малко с руския език.
  • 42 фондация защита на животните

    0 0 Отговор
    Ама, много ви се молим! Започваме да се притесняваме за това Ф.К., щото ни изглежда да е като за галено именце на домашен любимец. Какво е това долно отношение, че критики, а и едни ми ти такива въпроси, дето за тях трябва не гладък, а мозък с гънки. Това науката за животните отдавна го е установила - гладък мозък на тези въпроси не може да отговори! Не дай, боже, това Ф.К. и да е с гладкомозъчно родословие! Направо си е защитен вид - природен феномен! Ф.К., признай си и да ти олекне, за да можем да те впишем в бялата резерватна книга и да те защитим! Тогава ние ще им отговорим на тези гънкомозъчните! Ще видят, те!
  • 43 скалата

    0 0 Отговор
    Жоре, раздавай го по-кротко! Това дето си го писал е за наивници и хора с глави за равновесие. Ти нали не си от тях?
  • 44 Булгарфакт

    0 0 Отговор
    По-долу Булгарфакт е отговорил на Росфакт. Има няколко червени маркировки, но без никакъв коментар. То е ясно, че тези от Росфакт ги влече червеното, ама вие само тримца ли сте били? И що не коментирате кое не е вярното на Булгарфакт? Имате думате.
  • 45 Булгарфакт

    0 2 Отговор
    Тези тримцата от Росфакт и с това сакрално число, защо ли водят на мисълта за Д.Донев и неговия хит "Тримата глупаци"? Тази вечер, по всичко изглежда, че в нета са се пробвали зеленотиквиничковчета - 3бр., с червеникав кумуфлаж. Все пак са от Росфакт. Към тях една питанка, др. Путин ли ви изпрати в нашия нет, че да ни дезинформирате и ни хванете по бели гащи за вашата система? Вие знаете ли с кого си имате работа ... с F-16 Блок 70? С периметър, без периметър ...вашата е изпята!
  • 46 ЛОРД ВЕЙДЪР

    5 0 Отговор
    ЗЕМЛЯНИ, ГОВОРИ КОСМОС! ПРЕДЛАГАМ ВИ МИСЛЕНО ДА ИЗПУШИТЕ ЛУЛАТА НА МИРА И ДА СИ КАРАТЕ ВЕЧЕРТА СПОКОЙНО. ОБИЧАЙТЕ СЕ! МИР, ВАМ!

    Коментиран от #52

  • 47 МИХАЙЛОВ

    6 2 Отговор
    ...ЗА САЩ ИМА МНОГО ПО-СТРАШНА
    И МНОГО ПО РЕАЛНА ОПАСНОСТ
    ...И ТАЗИ ОПАСНОСТ НЯМА ДА ИМ ДОЙДЕ НИТО ОТ РУСИЯ,
    НИТО ОТ КИТАЙ, НИТО ОТ СЕВАРНА КОРЕЯ,
    НИТО ОТ ИРАН, НИТО ОТ АФГАНИСТАН...
    ...КОГАТО АФРОАМЕРИКАНЦИТЕ - НЕГРИТЕ
    И ЛАТИНОАМЕРИКАНЦИТЕ - ЛАТИНОСИТЕ В САЩ
    СЕ ВДИГНАТ НА БУНТ
    С ПОДКРЕПАТА НА МИЛИОНИ ЛАТИНОСИ
    ОТ ЛАТИНСКА И ЮЖНА АМЕРИКА,
    МАСОВО НАХЛУВАЩИ
    ПРЕЗ ГРАНИЦАТА МЕЖДУ МЕКСИКО И САЩ...
    ...ТОГАВА БЕЛОЛИКАТА ЧИФУТСКА СГАН НА САЩ
    БЪРЗО ЩЕ ВДИГНЕ БЯЛОТО ЗНАМЕ
    И ЩЕ БЪДЕ ТОТАЛНО РАЗГРОМЕНА...
    ...И ТОГАВА АКО НЕГРИТЕ И ЛАТИНОСИТЕ
    СЕ СМИЛЯТ НАД БЕЛОЛИКИТЕ,
    МОЖЕ И ДА ГИ ДЕПОРТИРАТ И В АЛЯСКА...,
    А АКО РЕШАТ ДА СЕ ИЗГАВРЯТ
    МОЖЕ ДА ГИ ДЕПОРТИРАТ В АФРИКА
    ОТ КЪДЕТО ПРЕДИ ГОДИНИ АМЕРИКАНСКИТЕ ВАРВАРИ
    СА СИ ЛОВУВАЛИ НЕГРИ ЗА РОБИ...

    Коментиран от #50

  • 48 верващ

    1 1 Отговор
    Михайлов, а м и н !

    Коментиран от #51

  • 49 въпроЗ

    1 2 Отговор
    Има и огледален въпрос: Може ли РФ да отрази масирана ракетна атака ?

    Коментиран от #55

  • 50 Доктор Ох Боли

    0 3 Отговор

    До коментар #47 от "МИХАЙЛОВ":

    .... ха ха ха... .еййй... умопомрачение у тоа сайт... ха хаха.... Се лоши новини за САЩ.... ха хахах...... се пророци тука ... ха хахах.... завършили в Русия.....Те САЩ ноогу лоши... ама доларите сладкииии... как стаа тоа номер а?.... Тва некъв вид соц - садо мазо... ха хаха..... иле.... иначи казану.... да искаш нещо и никога да ни ти са получи... ха хахах..... Е..... ликарствата .... ха хахах....
  • 51 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "верващ":

    .... ха хахахааааааааааааааааа......
  • 52 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #46 от "ЛОРД ВЕЙДЪР":

    ... ха хахаха...... така е... когато земеш ... веподходящото лекарство... почваш да гледаш ... хамерикански филми... и.... ... и...... да влизаш в роля... хахахаха...... ха хахах....ааааа
  • 53 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор
    .....некой умрел тука да смее да ми опонира а?..... ха хахахах.....аааааааааа
  • 54 CHALANGER

    1 1 Отговор
    САЩ иска да разберете коя е ракетата която ще ги отведе наистина до луната, за винаги!
  • 55 USA

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "въпроЗ":

    Русиа никога НЕ започва война но винаги е приклучва..ФАКТ!
  • 56 русофоб

    2 2 Отговор
    ще отидат при таварищ Ленин директно
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 stussy

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "факти":

    аз съм бил и в Германия,и във Франция ,и в т.н. ... Както и в Москва и Калининград! Тея ги разправяй .... В Русия с 1 Долар купуваш неща за 8 долара Другаде... Покупвателна способност му викат... спрете се с тея пари.... Не си прав... в България бенза и в Русия са на различни пари... 180 долара в Русия са като 1500 на запад... Повярвай ми! не се заяждам... Бъди обективен.... В Русия парно, храна ( без ГМО- там е забранено)Гориво, Транспорт, Ток, Вода и т.н. са от 5 до 13 пъти по евтини... Разбра ме... остави ги тия бедните в Виетнам... там взимат 50 долара и си живеят като царе... Помисли моля те... умолявам те... Ходил съм в 28 държави... Норвегия са най добре! Покупвателна способност...За това Руснаците харесват Путин... 4-5 сила по покупвателна способност... в Света... позаинтересувай се...Нищо лично... Да Виетнам е 3...Норвегия и части от страни от запада са преди това... Трябва да сме обективни