Отидете към основна версия

2 042 6

Кралица Елизабет призова за единство

  • великобритания-
  • единство-
  • кралица елизабет

Тя иска съгласие във Великобритания

Снимка: БГНЕС/EPA

Британската кралица Елиабет II призова страната си да се стреми към съгласие, съобщи The Tepelegraph.

Кралицата държа реч пред Женския институт в Норфък. Това става в момент, в който британското правителство се опитва да реши вариантите за излизането на страна от ЕС.

Кралицата призова британците да мислят за най-важното в една ситуация и за нейните последствия. Все пак речта си тя изрично не спомена нищо за политически решения.

„Докато в тази нова епоха ние търсим нови отговор, аз предпочитам стари и предпочитани рецепти. Добре е да говорим един с други и да уважаваме различните гледни точки. Ние трябва да търсим съгласието. Не бива да преставаме да виждаме общата картина“, заяви Елизабет II.

Британският парламент отхвърли споразумението на премиера Тереза Мей за излизане от ЕС през миналата седмица. До този момент все още няма ясна позиция как ще се действа до датата на излизането. Възможно е и отлагане на излизането от ЕС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ЕП постави условие на Лондон

    Работната група на Европейския парламент по преговорите за оттеглянето на Великобритания от ЕС разпространи становище, според което евродепутатите ням ...
    24.01.2019
    2 446
    2
  • Полицията предупреди принц Филип

    Принц Филип е получил предупреждение от британската полиция, след като е бил заснет да шофира без колан, съобщи The Telegraph. Британските медии по ...
    20.01.2019
    3 618
    11
Новини по държави: