Отидете към основна версия

1 760 6

Вътрешната война на Тръмп струва $1,6 млрд.

  • сащ-
  • конгрес-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия

Толкова са загубите за столицата Вашингтон и нейните близки околности от най-дългото в историята прекъсване на работата на федералните институции

Снимка: Shutterstock

Милиард и 600 милиона щатски долара са загубите за столицата на САЩ и нейните близки околности от най-дългото в историята на страната прекъсване на работата на федералните институции, съобщава The Washington Post

Освен това икономистите са на мнение, че по имиджа на града и на федералното правителство са нанесени неотстраними рани. Моралният дух на държавните служители е подкопан, а в очите на бизнес обществото на страната правителството изглежда ненадеждно като партньор и работодател.

На 22 декември американското правителство частично преустанови работа заради нежеланието на депутатите демократи в Конгреса да отделят средства от бюджета за изграждане на стената по границата с Мексико. Без финансиране се оказаха девет министерства с 800 хиляди сътрудници, от които 380 хиляди бяха принудени да излязат в неплатен отпуск.

На 24 януари стана известно, че държавните служители, които останаха на работа без заплащане, масово отказват да се явяват на работните си места. На 26 януари беше постигната договореност за временно прекратяване на спирането на функционирането на правителствените институции, станало известно като „шътдаун“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини