Отидете към основна версия

13 826 55

Украйна да забрави за Крим

  • украйна-
  • русия-
  • крим-
  • петро порошенко-
  • юлия тимошенко

Само нов и по-дружелюбно настроен към Русия украински президент, който е готов да се откаже от прозападния курс, ще реши спора

Снимка: Shutterstock

В Камарата на общините в британския парламент допускат, че конфликтът в Донбас може да се реши по-скоро, ако на предстоящите президентски избори в Украйна властта попадне в ръцете на кандидат, който е благоразположен към Русия, пише в. „Взгляд“.

Информацията се основава на доклад, изготвен от специалисти в библиотеката на Долната камара. Авторите изразяват съмнение, че някога Украйна ще може да си върне Крим. „Но по отношение на Донбас ситуацията е друга, тя не е толкова ясна, но във всеки случай преговорите по-скоро ще се затягат. Само нов и по-дружелюбно настроен към Русия украински президент, който е готов да се откаже от прозападния курс, ще разреши спора".

Те са на мнение, че ако има втори тур, „възможен е неочакван обрат“, особено ако „проруски президент“ обещае да приключи с конфликта в Донбас и с „болезнените пазарни реформи“. Според тях най-популярният кандидат за президент в момента е Юлия Тимошенко. Всички други, включително и Петро Порошенко, са „далеч назад“.

Според британските анализатори политиката на Тимошенко е „националистическа и популистка“. По тяхно мнение нужен е „кандидат, който по-слабо провежда реформите, препоръчвани от ЕС и МВФ“.

По последни данни лидер по рейтинг като президентски кандидат продължава да е Юлия Тимошенко. Втори е комикът Владимир Зеленский, а на трето място Юрий Бойко, съпредседател на „Опозиционна платформа:За живот“.

Сегашният президент Петро Порошенко е преминал с една позиция назад – от четвърто на пето място.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: