Отидете към основна версия

2 479 16

Тръмп: Испания и ЕС да не говорят с Мадуро

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • венецуела

САЩ искат прекъсване на комуникацията с венецуелския президент

Снимка: Shutterstock

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Испания и ЕС да прекъснат комуникацията с президента на Венецуела Николас Мадуро, съобщи ЕЛ Паис.

САЩ и ЕС вече обявиха подкрепата си за самообявилия се за президент опозиционен лидер Хуан Гуайдо. Те призоваха за организирането на демократични избори в страната.

„Има голям натиск да не гласуваме за създаването на международна контактна група между ЕС и САЩ. Няма да ви кажа от кой идва той, но можете да си представите“, заяви испанският външен министър Хосе Борел.

Той добави, че на 23-ти януари от посолството на САЩ са уведомили Испания, че Гуайдо ще се обяви за президент и че те ще го признаят.

Това беше основна тема на срещата на Борел с португалския външен министър Аугусто Сантос Силва. И двамата заявиха, че на този етап признаването на Борел от страна на САЩ не е достатъчно.

Все пак ЕС вече обяви своята подкрепа за Гуайдо. Съюзът се опитва да създаде международна група за организирането на нови избори във Венецуела. В нея ще участват страни от Европа и Латинска Америка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: