2 Февруари, 2019 08:51 2 043 10

Тръмп: Ще построим стената на всяка цена

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • стена-
  • мексико

Вероятно държавният глава ще разкрие повече в предстоящата си реч "За състоянието на съюза"

Тръмп: Ще построим стената на всяка цена - 1

Има голям шанс за налагане на извънредно положение в САЩ. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, решен да построи стената в границата с Мексико.

Вероятно държавният глава ще разкрие повече в предстоящата си реч "За състоянието на съюза", която трябва да произнесе следващата седмица.

На медиите Тръмп "препоръча" да слушат внимателно речта му, защото тя ще бъде много важна.

Не за първи път Тръмп плаши с налагане на извънредно положение, което би му позволило да заобиколи Конгреса в постигането на плановете си.

Предишния път обаче той внезапно се отказа отказа от плановете си, като даде възможност на Конгреса да действа.

Спорът около стената и нейното финансиране между правителството и Конгреса стана причина за едномесечния шътдаун. Той наложи частично спиране работата на правителството и остави в неплатен отпуск 800 000 държавни служители.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси вече заяви, че няма да има пари за граничната стена на Тръмп в сделката, която се разработва от преговарящия екип.

"Президентът му се иска Конгресът да няма никакво значение в начина, по който отговаряме на нуждите на американския народ? Не, няма начин", обясни Пелоси.

Комитетът за преговори се опитва да постигне компромис за 5,7 милиарда долара, който Тръмп търси за обещаната от него стена по границата.

Комитетът трябва да приключи работата си около 10 февруари, за да изпълни определеният краен срок от 15 февруари, след като Тръмп и законодателите се договориха миналата седмица да сложат край на 35-дневно частично закриване на правителството.

Пелоси също отхвърли като "не ставащо" предложението на президента за временна тригодишна защита на млади "мечтатели" в замяна на постоянна стена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    1 12 Отговор
    Зв бизнеса няма стени,за стоките няма стени ,за капитала няма стени ,но за свободното придвижване на хоратата има стени ..

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 2 ....

    4 0 Отговор
    В страната са парите 💰 Дони! Б.Б.
  • 3 Хаджи хаджи Българин

    9 0 Отговор
    Прав си Енвер Ходжа! Много ми се иска да му изпратим и по вода няколко стотици хиляди евро-роми от Балканите, за да им стане весело на хамериканците! И като ги интегрират и направят лекари, инженери, специалисти във всички области да ни ги върнат! Пътните в обратна посока, ще ги поемем ние Българите!
  • 4 Gokan

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ти в твоята къща ще ги приемеш ли непознати будала такъв ако те гепна ще ти счупя носа
  • 5 Gokan

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ти в твоята къща ще ги приемеш ли непознати будала такъв ако те гепна ще ти счупя носа
  • 6 плевен

    1 3 Отговор
    Англичаните му показаха рецептата- референдум. Тогава и най-големите бели комплексари няма какво да кажат.
  • 7 Румяна Костова

    4 1 Отговор
    Откога 5-6 милиарда да вземат допълнителен дълг американците е такъв същесвен проблем( при досегашните им трилиони дългове),че чак ще прибягват до извънредно положение?САЩ затова владееше до скоро почти целия свят,защото когато им трябват пари,те просто си ги печатат.
  • 8 Scout for funn

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Кво свободно предвижване във границите на друга държава бе .
  • 9 vasik atanasova

    0 1 Отговор
    А ТЕ ХОРАТА СИ МИНАВАТ ПОД НЕЯ
    А ТОЙ НЕКА ДА СИ СТРОИ
  • 10 Българка

    1 1 Отговор
    Ще видим Тръмпони "колко е велик"глупости на търкалета,каква стена,там бялото население незнам има ли и 50%,САЩ още се изживяват като световния жандарм но времето им свърши,появиха се и други на сцената и искат не искат ще слязат от там.Всяка империя в един момент умира сега е техния ред и СВЕТЪТ ще си отдъхне