Отидете към основна версия

2 626 30

САЩ към венецуелската армия: Подкрепете опозицията

  • сащ-
  • венецуела-
  • николас мадуро

Генерал от венецуелските военновъздушни сили вече подкрепи самопровъзгласилия се за временен президент Хуан Гуайдо

Съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп - Джон Болтън, призова висшите военни във Венецуела да последват примера на генерал Франсиско Янес от венецуелските военновъздушни сили и да подкрепят самопровъзгласилия се за временен президент Хуан Гуайдо.

"Още един венецуелски висш военен признава легитимния президент на Венецуела. САЩ призовават всички венецуелски военни да последват примера на ген. Янес и да защитават мирните протестиращи, подкрепящи демокрацията", настоя Болтън.

Той също така призова Централната банка на Венецуела да не сътрудничи с режима на президента Николас Мадуро. "Служителите на венецуелската централна банка и другите банкери сега трябва да приемат амнистия на президента Гуайдо, вместо да бъдат държани отговорни за ограбването на богатството на страната", изтъкна още съветникът на Тръмп.

По-рано Гуайдо, който е лидер на опозицията и председател на венецуелския парламент, призова военните в страната да изоставят правителството на Мадуро, след като последният призова за предсрочни парламентарни избори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини