Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 11:33 2 751 63

Мадуро отхвърли ултиматума на Европа

  • венецуела-
  • ултиматум-
  • николас мадуро-
  • ес-
  • европа-
  • избори

Социалистът няма да насрочи нови избори

Мадуро отхвърли ултиматума на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли ултиматума на Европейския съюз да свика нови избори в страната. Ултиматумът на европейските страни изтече в полунощ, предаде Sky News.

Европа обяви, че ако не бъдат насрочени нови избори в южноамериканската държава, то ще признае опозиционния лидер Хуан Гуайдо за легитимен президент. Опозиционерът вече получи подкрепата на САЩ, Канада и по-голямата част от страните в Южна Америка.

Германия, Франция, Испания, Холандия, Португалия и Великобритания дадоха преди седмица срок на Мадуро до полунощ днес да обяви избори за президент. Николас Мадуро посочи, че няма да приеме ултиматуми от никого. Той заяви, че няма да се поддаде на външен натиск.

Венецуела е в тежка икономическа криза, а репресивните политики на Мадуро доведоха до мащабни протести в богатата на ресурси страна. На последните избори опозицията не се яви, бойкотирайки вота. Западните страни не признават легитимността на вота и победата на Мадуро, а Вашингтон дори обяви, че може да се намеси военно във Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юнак

    14 66 Отговор
    БРАВО на Европа! Срещу диктаторите се действа точно така.

    Коментиран от #20, #59

  • 2 Домино

    62 8 Отговор
    Опозицията не се явила на изборите тогава губи служебно какво искат повече? Служебна победа за не явяване ли? 35г. соплоланко Хуан Гаядо е самопровъзгласил се сатрап!
  • 3 Ernesto Eheveria

    57 9 Отговор
    Мазния соросоден слуга Хуан иска да докара на Венецуела Валутен Борд и да подари петрола на соросоидите!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Венецуела е

    47 6 Отговор
    независима страна а не васална територия като нас. Един народ изгуби ли си достойнството въпрос на време е да изгуби всичко.
  • 5 CrossFire

    7 26 Отговор

    До коментар #3 от "Ernesto Eheveria":

    А при хиперинфлация и невъзможност да си покрива разходите как се стабилизира държава бре умнико?

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Велика България

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ernesto Eheveria":

    що, сега къде отива петрола?
  • 7 Ernesto Eheveria

    37 3 Отговор

    До коментар #5 от "CrossFire":

    Защо, Хуан да не притежава вълшебна пръчица и да реши проблема от веднъж? Всичко е сценарий от вън! То при нас 1997г.как се случиха нещата. Да не би Жан Виденов за 2 месеца да напраеи инфлацията?

    Коментиран от #12

  • 8 Джони

    4 33 Отговор
    Един по един диктаторите изчезват. Орките ревът на умряло , хората се отвориха колко са долни като каста . Тук един чак говори за достойнство..хахахааа..достоен смешник , орк , мордопец , слуга на червеногъзите дяволи от кремъл унищожаващи света и демокрацията ..нооо , няма да стане .

    Коментиран от #10

  • 9 НКВД

    28 1 Отговор

    До коментар #5 от "CrossFire":

    В Сирия и там ли има инфлация? Или общото между Сирия и Венецуела е петрола?
  • 10 Инкогнито

    25 0 Отговор

    До коментар #8 от "Джони":

    Диктатор е господаряти който ти хвърля стотинки за да пишеш по цял ден тъпотии!
  • 11 Анти седераст

    1 19 Отговор
    Как мачкат.... Но Путин що се крие? Шубето е голям страх.

    Коментиран от #18

  • 12 CrossFire

    3 18 Отговор

    До коментар #7 от "Ernesto Eheveria":

    При нас 1997 беше такава по същата причина, поради която Венецуела се разпада от години. Само че при нас стана бързо с рухването на СССР и спирането ни на обслужването на външния дълг. Не може десетилетия на абсолютно малоумна икономическа и парична политика на неуки бачкатори да доведе до нещо добро. Хуан ако има акъл първо ще стабилизира валутата. Това се прави за няколко дни. От там трябват години възстановяване на плячкосана икономика. Покажи ми една социалистическа икономика, която да не е рухнала и да е минала към пазарна.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Гост

    13 2 Отговор
    Хамериканците на много места наръсиха от "демокрацията" щом има петрол - и там трябва да има "Демокрация". Едва ли някой мисли за обикновените хора обаче....
  • 14 Borislav Popov

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "CrossFire":

    И каква ни беше икономиката до 1989 година 10 милиарда външен дълг с които бяха построени стотици предприятия. Произвеждахме почти всичко. От домати и грозде за износ - до тежко машиностроене ! Какво точно произвеждаме и изнасяме сега ? Можем ли да приемем че имаме някакво производство което е само на ишлеме ?

    Коментиран от #16, #32

  • 15 Fibus

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "CrossFire":

    Където е стъпило ЦРУ всичко е рухнало, виж Маршалови острови до германското управлени и след тях американското.
  • 16 Хисторик

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Нямаше и 10 милиярда а 8 $ до 1985 са 3$ след 1985 до 1989 станаха 8 $ като имаше да вземаме 4 мил. от Либия и 2 миля. от Ирак! Кой опълномощи САЩ 2003 да опрощава дългът към България на Ирак?

    Коментиран от #19

  • 17 Васил

    3 2 Отговор
    Бойко подкрепи Мадуро дикататорите трябва да се подкрепят
  • 18 Дивуй

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Анти седераст":

    Путин яко те е жулил , не може да го забравиш.Всеки ден го търсиш .
  • 19 стоян георгиев

    4 12 Отговор

    До коментар #16 от "Хисторик":

    само се замисли българия фалира заради дълг от 3 млрд. долара.голямата българска икономика неможеше да събира 300-400 млн.долара годишно да си обслужва дълга.като продадоха христо стоичков за 6 млн.долара комунистите се нас.аха от кеф колко много долари са влезли в страната.смях!след като горбачов 1986 ни спря изкупуването на болкуците ,за три години фалира всичко у нас и се стигна до поредния комунистически глад.явно тва си го изтрил от съзнанието,а помниш някакви 4 млрд от ирак дето никога не ги е имало,бяха много по-малко ,а и търговията с диктатори като кадафи и садам води обикновенно до риск да не ти платят другарю.интересно що не ривеш против живков дето бачкаше ангария на садам и кадафи,а се сърдиш на американците?

    Коментиран от #22, #24, #62

  • 20 пишман политици

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Юнак":

    Какво значи Диктатор?
    Потърсете в нета - преди дни Стив Ханке /съветник на президента Стоянов в ония години/ какво каза във сп. „Форбс“
    Да се въведе валутен борд , като в България, за да може да се подпомогне "опозицията"
    Просто и нас В ОНИЯ ГОДИНИ са ни вкарали във филм без кинопреглед. ВЗЕХА ЗА ЕДНА НОЩ КИНТИТЕ НА ХИЛЯДИ , КОИТО БЯХА РАБОТИЛИ НАВЪН /ЛИБИЯ, СИРИЯ, ИРАК/
    Използват един и същ СЦЕНАРИЙ.
    Вижте след 30 години какво стана с нас:
    Страх и деморализация на "това материал" , което остана тук. Другите просто се "спасиха" навън.
    От друга страна тези които ни водят също ги страхуват от вън и държат с компромати, защото знаят от къде са дошли.
    Едно време имахме АТЛАС по география , с карти на полезни изкопаеми. Днес никой, нищо не споменава , защото тези ПИ се обслужват от външни дружества, а за България остава един четвъртит.
    Това е "Диктатърът" за бачка за собственото си население, а не да му диктуват разни евро траверси и един президент , който :
    се вживява в ролята на рижав Господ.
    Лошото в случая е , че нашите мидии /колко са наши/ представят така нещата , че да всяват смут и страх , а не да предават отразяват обективно нещата такива , каквито са в действителност.
    НАВСЯКЪДЕ ИМА ПРОДАЖНИ ДУШИ, КОИТО СЕ ДЪРЖАТ С ДЯСНАТА РЪКА ТАМ КЪДЕТО НЯМА НИКОЙ, НО ПЪК ТАКА СА ИМ КАЗАЛИ, ЗАЩОТО ПАНИЧКИТЕ ИМ ЩЕ ОСТАНАТ ПРАЗНИ.
  • 21 стоян георгиев

    3 6 Отговор
    от българските евродепутати може ли някои да познае как са гласували георги пирински и сергеи станишев?тия двамата са потомствени национални предатели.та лесно може да се сетите за кого са гласували.та курнелиика също е ясна .другарите тук също!
  • 22 Borislav Popov

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Говориш за периода след 1990 година когато скачахте по площадите ! Когато СДС ни уверяваше че трябва да съборим всичко и да градим на ново. Няма друга държава като нас която да си е разсипала така икономиката. Няма друга държава която да си е продавала заводите за 1$ !!! Помним още "мистър 10%"!!! На кого беше министър и какво правеше!

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хисторик

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Ти как го усети този фалит? Не си спомням в България преди 1989г.да еимало рецесия! Само загуб***ци седесари лансирате разни версии за фалити! България от 1997г.е в тех. нокаут икономически!

    Коментиран от #26

  • 25 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    говоря ти за периода 1986-1989 година убавецо.за три години фалира комунистическа българия с многото заводи,танкове и самолети.ти да не мислиш че 10 ти ноември доиде щото бе много хубаво?комунягите го предизвикаха щото видяха че са осрали тотално пеизажа.есента на 89 година ситуацията се влоши рязко.нямаше вече ни кво да се продава ни кво да се залага.има доста доклади на политбюро в този период,може да ги попрочетеш ако те интерасува де.после по площадите бе ясно,но реално бкп владееше цялата страна до 1997 година.днес все още структури на въпросната бкп са основен играч в българската икономика,политика и манталитет.резултатите са видни и без бинокъл.

    Коментиран от #27

  • 26 стоян георгиев

    4 6 Отговор

    До коментар #24 от "Хисторик":

    не си спомняш щото така ти оттърва.аз пък си спомням как нямаше ток по 12 часа на ден.спомням си переодично купоните за тва или онова,спомням си опашките,чакането за всичко като се почне от пералня та се стихне до кола.спомням си тъпотиите в работническо дело дето сега ,може да ги чете само душевно болен ,спомням си първа програма и втора,дето бе по два часа на ден.спомням си обаче и корекомите,дето сега са във всеки български магазин ,а тогава бяха като пещерата на аладин.спомням си и мерцедесите без номера ,дето интересно що возеха висшите номенклатурчици ,вместо така надеждните москвичи и заски дето оставаха за нас,след десет годишно чакане.ти помниш ли ги тия работи ,а другарю?нямало рецесия!!!!хахахаха!комунизма е една постоянна рецесия бе убавец.

    Коментиран от #28

  • 27 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    1986-1989 година имаше нарастване на доходите. Има го в статистика. А лично тия години бях на море за по 20 дни/ ти сега по колко дни си позволяваш на морето / . Не съм забелязал някой да рови по кофите за боклук или да се лишава от нещо !

    Коментиран от #29

  • 28 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Да ти напомня само - че ние произвеждахме и перални /Перла 04 ,04 вариант, 05 някои от които още работят/ . Произвеждахме и хладилници и телевизори и печки и компютри и телевизори ! Бяхме много , много напред от Турция и Китай по онова време ? Кой разсипа държавата ????

    Коментиран от #30

  • 29 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    на море си бил 20 дена в мукавени бунгала без канализация и течаща вода.така наречените детски лагери.днес няма да идеш на такова място при никакви обстоятелства ,а да си пратиш детето пък абсурд.аз ходя на море една седмица .повече ми омръзва,но 1986 година ти няма как да си позовлиш сегашната ми скромна почивка на синеморец освен ако не си бил член на политбюро на бкп,но дори и тогава е под съмнение,щото дори в шести дом на дружба няма екстрите дето ги има днес всеки популярен български курорт.тогава всички бяхме в боклука бе убавец.постоянна екокатастрофа във враца,русе,разлог,димитровграт,златица,бургас...както писах постоянна липса на ток по 12 часа на ден,основна част от населението живееше без бани,без канализация.ти не си ли ходил в къща от 1975 година?тя е един клошарник.наи-евтините възможни материали ,половината къща неоправена .кола една на шест семеиства,телевизор черно бял програми една по него основно с прокомунистически тъпотии,дрехи мизерни,шити обикновенно от кварталния шивач или долнокачествени от магазина.храна кво си произведеш ,а в магазина основно два вида сирене ,хляб до обяд и един вид мляко .и нямало мизерстващи!!!!смях!то всички бяхме мизерстващи бе!!!и ти казах прочети пленумите на бкп за икономическото състояние на страната.там ще видиш как са се качвали доходите.

    Коментиран от #31

  • 30 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    произвеждахме основно боклуци.затова и никои освен насила нещеше да ги купува.печките и хладилниците ни харчеха толкова ток, че днес няма никакъв смисъл да ги ползваш ,щото сметката дето ти правят за месец е колкото струва самата печка.същото е и за пералните.комунизма ни съсипа като народ и като страна.накара ни да сме мързеливи ревалници бачкащи без да си правят сметката.днес още страдаме от тия натрупвания.ти си пример за което.турците обаче с новия си лидер искат да пробват нашите тъпотии и ще постигнат подобен резултат,а китаиците точно обратното ,видяха че комунизма е пълна щета и създадоха свободните икономически зони приемаики пазарната икономика в следствие увеличиха над 50 пъти бвп.

    Коментиран от #33

  • 31 Borislav Popov

    7 3 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Приказваш си глупостите. Почти всички предприятия си осигуряваха квартири за през сезона ! А имаше и такива които си построиха цели бази . Морето беше чисто . Относно бунгалата и караваните - че то и сега ги има. Има много хора които така си го предпочитат. .. А отделно от това - колко дни бяха пионерските лагери тогава/ за едните 25 лева / ? А за колко деца сега ходят на море и за колко дни ???

    Коментиран от #37

  • 32 CrossFire

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Първо - няма значение колко млрд е дълга, а какъв % от БВП е и колко лесен е за изплащане. През 90те Русия не може да обслужва дълг от около 170 млн. долара. Второ - автаркия (да си произвеждаш сам всичко) е възможно най-неефективния начин за управление на икономика. Северна Корея се опитва да е такава. Да са се замогнали? Най-богати са страните, които въртят най-много търговия. Колкото до сравниение за износ между преди и сега въобще няма какво да си говорим. Отвори в НСИ да видиш. За 2017 износа ни е 26.7 млрд лв. През 1994 преди хиперинфлацията е 216 млн. лв. Ти си прави заключенията.

    Коментиран от #34

  • 33 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Я провери обявите за продажба !ОЛХ - Пералня Перла 05 - работеща! Да ти дам ли и телефона ? А колко години изкарва сега една пералня ? А колко консумация по принцип има една печка ? Ти запознат ли си изобщо с ел.техниката. А наясно ли си че сега една духалка дърпа ток колкото една готварска печка ? А това че Печките Раховец и Мечта са емблиматични? Че даже и сега ги има ? А за телевизорите Кристал ,София и ВТърново - нещо да кажеш ? За времето си са май доста добри ?!! А това че сме в топ 3 при електрокари ,мотокари и телфери ? В топ 5 при производството на ел. мотори ? Да ги изреждам ли всичките ?

    Коментиран от #42

  • 34 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "CrossFire":

    Като е така - защо сащ не си покрият дълговете и да останат на "0" ?!! Тия теории върви ги разправяй на индианците в Столипиново !

    Коментиран от #35

  • 35 CrossFire

    2 5 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Защото си гледат интереса. Ако на тебе ти дават заеми с отрицателна лихва ти няма ли да си теглиш кредити?

    Коментиран от #36, #39

  • 36 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "CrossFire":

    Какъв е интереса да трупаш заеми ? А щом са с отрицателна лихва - би трябвало да са на плюс - не на минус 22 трильона ! Май нещо куца аритметиката тука ?!!

    Коментиран от #40

  • 37 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    квартири и мукавени бунгала!!!!само че квартири с хазяин.демек спиш в едната стая хазяите в другата!смях.баща ми беше заострил колци и си правехме чадър от тях и чаршав от квартирата!!!смях!!!мукавените бунгала на обзор или равда предизвикваха чревни разстроиства всяка година във формата на епидеимя.затова и не ми се ходеше по тия лагери.все повръщаници и мизерия.лагера в обзор бе и на няколко километра от морето ,та бе прекрасно изживяване в жегата ,бил съм и на лагер в поморие .беше в едно училище спяхме в класните стаи абе страхотно море няма и дума.днес всички около мен дето имаме деца ходим на море поне за седмица.има и детски лагери.правят ги в хотели и почивни станции.парите не са нещо фрапантно и непостижимо,но условията нямат аналог с онова време.морето е същото квото е било и тогава.разликата е че сега е много по-населено лятото.така че ти си прави изводите дали е посещавано .днес българите от южна българия ходят в гърция на море и то много по-често отколкото са ходели през 1986 .всеки уикенд е пълно с тях по кавала, неа вресна и халкидики.

    Коментиран от #44

  • 38 Orthodox

    5 1 Отговор
    Мдаа, Мадуро явно има мъдури - за разлика от разни тикви и други подобни високопоставени (на плет) зеленчуци...
  • 39 Borislav Popov

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "CrossFire":

    Ако ти ми дадеш 100 лева а аз трябва да ти върна 90 лева - то след десет заема аз трябва да имам собствени 100 лева и нямам нужда от тебе !!!........... От своя страна ти си на загуба с 100 лева които съответно трябва да избиваш от високите лихви към останалите ??!!!
  • 40 CrossFire

    4 5 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Момче, ти си живия пример защо българина си въобразява, че разбира от всичко и все си стои в блатото. Сега искаш лекция по дългови пазари и ценни книжа ли? Приеми, че централното планиране и социализма са математически нестабилни системи. Имаш десетки държави за пример.

    Коментиран от #41, #43

  • 41 Наблюдател

    4 5 Отговор

    До коментар #40 от "CrossFire":

    Целта на подобни неграмотни изроди е да омажат всичко под дадена статия в словесният си бълвоч за да не може да се разбере, кое е лъжа и кое е истина. типичен похват на руския трол.

    Коментиран от #45

  • 42 стоян георгиев

    3 6 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    хахахахаха хохохоххохо!!!недеи ще ме умориш от смях бе!!!имало перла и днес!!!ами има ,както има и москвичи!!!и кво?харчи ток като луда ,няма половината функции дето имат лошите западни ама за теб е супер,като москала ,а?ти на нея ли переш бе убавец?и що фалира като е била толкова убава?що не се купува с милиони?що като влезнхаа западните перални и изчезнаха за година две хубавите перли?иначе съм наясно кое колко дърпа.само да ти кажа преди години имах заведнеия ,взимах под наем стари такива оборудвани с разна допотопна техника от хладилници и фурни от соца.първата ми работа беше да ги сменя с нови на газ или клас ааа когато става въпрос за хладилници и фризери,щото сметката за тока иначе ме убиваше.лизинга на новите и сметката за тока им бе в пъти по ниски от сметката на раховеца и подобните тъпотии.дано си над 70 години иначе си загубен убавецо.само човек много зле ама мноого зле може да хвали нещо от техниката на соца,а да го потдържа и днес си е патология.велико търново вбе пълен боклук.ижвърлих го веднага след като си взех сони тринитрон от 1986 година с дистанционно и разделителна способност дето търновския боклук неможеше и да си представи,софията бе по-зле и от търновото ,а тоя кристал даже и не съм го чувал.електрокарите ги купуваха само заради скраба.ползваха ги за старо желязо и спряха да ги купуват веднага след като противотежстта им почна да се прави от бетон.фалираха веднага след като ссср не бе задължен да ги купува!

    Коментиран от #46

  • 43 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "CrossFire":

    Да - май наистина и ти не можеш да го обясниш -а ? И почвате да се правите на велики икономисти ?!!

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Наблюдател":

    Ей за това соросоидите сте и неграмотни и една крушка не можете да смените ! Само сте велики писатели на коментари !
  • 46 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    Ами дай да сравним една пералня от 70 години западно производство с една Перла 04 от тогава ! Да видим какво има и какво няма ! Относно консумацията на ток - наясно ли си за какво говориш ? Че един котлон 1kw тогава си е 1kw и сега !!!

    Коментиран от #49

  • 47 CrossFire

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "Borislav Popov":

    Добре, като искаш лекция - ето ти. САЩ харчат много над бюджета си. Отрицателната лихва не означава, че няма вноски по покриване на дълга. Просто накрая реалната доходност на ценната книга е под номиналната. И тъй като САЩ постоянно са на дефицит, то постоянно емитират ценни книжа. Освен дългосрочните книжа (над 10 години), повечето се въртят около 0% реална доходност. Нормалния човек не тегли нови заеми за да покрива стари, но те го правят защото им е евтино. Освен това този дълг е емитиран в долари. Ако никой друг не иска, то FED винаги могат да монетизират дълга като го изкупят и налеят още пари в пазара. Същото правеха и БНБ преди да рухне лева. Само, че те са голяма икономика, долара е резервна валута за цял свят и могат да си го позволят преди да се усети инфлацията. Това достатъчно ли е?

    Коментиран от #50

  • 48 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Borislav Popov":

    отсядам в хотел с течаща вода ,собствена баня с гореща вода и кканализация.ти представяш ли си????смях.няма как да се разминавам с хазяина като ходя до банята му през хола ,нито да го чакам да се изсе.е за да вляза да се изкъпя.в стята ми в хотела има и климатик ,нещо невиждано през соца.хотела е на брега на морето ти представяш ли си?малък е и има малко ресторантче дето сервират прясна храна ,а собственичката е в постоянен контакт с гостите на хотела .морето е същото като през 1986 година.или си мислиш че тогава слънчев бряг или несебър са имали канализация,а?има една малка подробност.сега нефтохима не обгазява бургас както бе 1986 година.помниш ли че когато вечер приближавахме бургас първото дето виждахме е горящите му комини ,а после идваше и смрадта или тва удобно си го забравил?а през 1986 година кои щеше да ти каже за епидемиите бе другарю?1986 година гръмна чернобил и те ти спестиха че те обгазява радиоактивен облак ,а си чакал да ти кажат, че в детския лагер в обзор има стомашни проблеми?кои да ти го каже?дано си на 70 честно!!!бил съм на лагери в приморско,равда,поморие и обзор.навсякъде бе едно и също .изключение бяха бунгалата за чужденците в приморско .там изкарах по случаиност една нулева смяна. имахме баня в бунгалото за четири човека.навсякъде другаде общи бани и кенефи.мръсотия до шия и болести.както писах ако днес има такива лагери те ще бъдат затворени с огромен скандал .лаинарката в обзор бе културно преживяване за мен ,особено като и

    Коментиран от #52

  • 49 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Borislav Popov":

    даи да сравняваме .и отговори на въпроса ,а тои е елементарен що фалира перлата?ако е била надеждна и добра щеше днес само перли да има ,а разни аег или бош щяха отдавна да са фалирали!смях!

    Коментиран от #51

  • 50 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "CrossFire":

    С тая копирана информация дефакто нищо не обясняваш ! Защо всяка година заседава сената и гласува нов таван на дълга ? Защо няма възвръщаемост на дълга ? Защо се спука балона 2008 година и повлече половината свят ? Едва успяха да спасят положението . И то с цената на удвояването на същия тоя дълг !!!
  • 51 Borislav Popov

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "стоян георгиев":

    Завода го фалираха както и всичките други заводи ! Защо фалираха заводите за електроника -22/ако не се лъжа/ за България ? Защо Самсунг искаха да изкупят заводите за електроника в България в брой - но въпреки това нашите предпочетоха да ги фалират ??? Какво стана с БТК която продадоха за жълти стотинки на "Вива Венчърс" която бeшe coбcтвeнocт нa aмepиĸaнcĸия инвecтициoнeн фoнд "Aдвeнт Интepнeшънъл"? ..... А после тия същите я продадоха с десетократна печалба ! ............................................... B Бpюĸceл ce чyдexa ĸaĸ ĸoмпaния, ĸoятo пo нaй-пecимиcтичнa oцeнĸa cтpyвa нaд 600–700 млн. eвpo, e пpoдaдeнa зa eдвa 230 млн. eвpo. He caмo чe нe бяxa cпaзeни eвpoпpeдпиcaниятa, нo и нoвoтo pъĸoвoдcтвo дopи имaшe нaглocттa дa пpoвeдe oбщo cъбpaниe и c yчacтиeтo нa миниcтъpa нa тpaнcпopтa и cъoбщeниятa и вицeпpeмиep нa cтpaнaтa Hиĸoлaй Bacилeв дa глacyвaт paзпpeдeлeниe нa дивидeнт зa финaнcoвaтa 2002 г.

    Коментиран от #53

  • 52 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Представям си бе отворен - сега всички сме милионери в България ? Даже краката ни мият ! Само дето си нямаш понятие колко процента от българското население вече не почива никъде !!!

    Коментиран от #54

  • 53 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #51 от "Borislav Popov":

    както писах дано си над 70 честно.демек хубавата перла фалирана нарочно е можела да съществува и днес ама лошите капиталисти насила и нарочно са я приключили!!!!хохоххохох!!!!ти кво бачкаш само да те питам?ако перлата имаше нещо ценно другарю щеше да го има в новите западни перални.може да си сигурен.бизнеса не го интерасува дали е правено в русия или израел важното е да е ценно.нищо от българската индустрия не бе ценно .всичко бе болкук и не се цени на запад щото не става.затова и българските инжинери бачкат като готвачи и чистачи щото наученото им е пълен боклук.ненужна информация.ако бяха читави щеше да ги пренаемат отдавна!а преоценките и кражбите ги направиха твоите хора другарю.те си продаваха евтино предприятията .разните комсомолски утрепки като банев или ковачки или златев.или тва си го пропуснал?та пак те питам кво си работил и работиш?

    Коментиран от #55

  • 54 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #52 от "Borislav Popov":

    не почиват никъде само пияниците и пенсионерите без деца.останалите почиват всяка година.морето през август пука от българи.гръция през юни и юли и септември,турция също бъка от българи.като доиде празник,тва велик ден,тва гергьов ден ,тва трети март се пълнят сърбия и македония с българи.керваните може да ги гледаш по телевизията ако не ми вярваш.стотици хиляди напускат софия всеки петък,може да провериш ква е посещаемостта в същото време в сандански,хисаря,велинград и т.н. балнео курорти.да има и таква дето не почиват ,но така е в демокрацията.

    Коментиран от #56

  • 55 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    Да ама не съм над 70 . Конкретно само пералните ли те интересуват ??? .....А всичките останали предприятия - не ? Защо не се запиташ - какво стана със заводите за хладилници , телевизори , антибиотици , и т.н ? .......в началото на 70-те години югославското предприятие „Електронска индустриjа“ – Ниш, което вече произвежда собствени модели автоматични перални, дава лиценз за производството им на заводите за електродомакински уреди „Татрамат“ в Попрад, тогавашна Чехословакия, и на българския завод Елпром във Варна...................Пералните са на едно добро световно ниво !................... Съдбата на всичките български предприятия беше да ги фалират и приватизират за без пари. Някои ги купиха за 1$ и ги нарязаха за скрап / спечелиха като ги разрушиха . Виждал съм такива където са рязали всичко до съдето им стига ръката. Останалото от там нагоре още си стои / .

    Коментиран от #57

  • 56 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "стоян георгиев":

    Само ти така си мислиш ? Колко от българите са на минимална заплата ? А можеш ли с минимална заплата да ходиш на почивка ? .....Октомври 2018.....53% от работещите българи получават минимална или по-ниска заплата..

    Коментиран от #58

  • 57 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "Borislav Popov":

    перлата ти я поде.завода е произвеждал сръбски перални дето са били под лиценз на някоя западна компания.проблема е че при нас въпросните перални щеше да се произвеждат и до днес с една и съща технология и ниско качество на сглобката.докато на запад те се подобряват всяка година.нали прочете всяка година.затова те питам кво работиш ?щото ако работиш в момента нещо извън администрацията ще го знаеш тва.реално българската индустиря през 1990 година бе изостанала безнадеждно и неставаща за нищо.затова и се наряза.останаха сртуктурните заводи като нефтохима и нек дето хубави лоши вече бяха изградени.сега е удобно да се приказват глупости от хора като теб на хора пак като теб че били много добри въпросните заводи ама на лошите сороси и капиталисти ги затворили.реално тези заводи нямаше как да издържат на западната конкуренция на същите продукти.няма да забравя как се купуваха перални на илиенци деветдесете или дънки и телевизори.тва беше щото нашите тук бяха пълен смях,въпреки че тогава ни пробутваха наи-ниското качество на запада.и да ти кажа повечето заводи бе добре че ги изрязаха,щото щеше да правят нови и нови загуби за държавата подобно на кремиковци и да създават ситуацията от комунизма,хам бачкаш хем ставаш по-беден щото продаваш на загуба!
  • 58 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Borislav Popov":

    получават ама друг път.пак те питам кво работиш?никои от работещите в цели сектори не обявява реалната си заплата,а се пише че взема минималка.нека да почна с изборяването.строителството няма заплати под 1000 лева,превозите ,няма заплата под 1000 лева,свободни професии адвокати,зъболекари,нотариуси...няма минималки,обсужващ сектор бармани,сервитьори също,сеслко стопанство също,охранители същата работа.аз като търся работници немога да намеря читав човек за под 1300 лева,а и на такива има сериозно текучество.безработица практически няма ,напротив има цели сектори с незаети работни места.ако сега ти се наложи да викаш обикновен маистор за ремонт у вас ще цяло чудо да намериш някои без да чакаш.проблеми за хора има във всеки сектор на икономиката.
  • 59 Путин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Юнак":

    кавал диктатор е Макрон .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бай Благой

    0 0 Отговор
    И като го признаят тоя сополанко (учил в САЩ - представете си) какво ще стане?!
  • 62 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Стояне ,въпроса е че преди имаше БЪЛГАРСКА икономика и БЪЛГАРСКИ предриятия..а сега просто ишлеме икономика ,която калкулира дали е изгодно да се произвежда в Виетнам,Китай ,Египет или България ...просто станахме виетнамци
  • 63 373

    0 0 Отговор
    МАДУРО, ПОСТАВИ ИМ УЛТИМАТУМ ДА СИ ПРАВЯТ ИЗБОРИТЕ НА БАБА СИ У НЕПРАНИТЕ ГАЩИ..
    ЕВРОПЕЙЧЕТАТА КОИТО СЕ ЧУСТВАТ СИЛНИ, ЗАПОЧНАХА ПАК ДА КОМАНДВАТ В ЕДИН ГЛАС - ПО ДЕМОКРАТИЧНО ОТ ТОВА ..