Отидете към основна версия

2 079 7

САЩ изпращат британски джихадисти в Гуантанамо

  • гуантанамо-
  • терористи-
  • ислямска държава

Вашингтон е разочарован от провала на Лондон да поеме отговорност за терористите, които са отраснали в Обединеното кралство

Снимка: БГНЕС/EPA

След като са се изморили вече от „мекото“ отношение на Великобритания към терористите, САЩ възнамеряват да изпращат в Гуантанамо британските джихадисти, пише The Telegraph.

САЩ планират да изпращат британци, които са бойци в организацията „Ислямска държава“, в затвора в Куба. Те са разочаровани от провала на Обединеното кралство да поеме отговорност за терористите, които са отраснали в него.

Според висши американски държавни служители в Гуантанамо може да се настанят повече от 50 бойци от „Ислямска държава“, в това число и двама души, оцелели от тъй наречената британска терористична клетка „Бийтъл“, които са екзекутирали западни пленници.

Стана ясно, че голяма част от ислямистките бойци, които се завръщат в Обединеното кралство от Сирия, вместо да бъдат изправяни пред съда и да получават заслужени присъди, преминават през тъй наречените „тайни“ правителствени схеми за рехабилитация.

По официални данни само един от десет джихадисти получава присъда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини