Отидете към основна версия

2 947 16

И Катар избира руските ракети?

  • с-400-
  • катар-
  • ракети

Москва е готова да разгледа поръчка на Доха за доставка на системи С-400

Снимкя: БГНЕС/ЕРА

Катар заяви, че все още проучва покупката на руски комплекси за противовъздушна отбрана С-400, и изтъкна, че сключването на потенциална сделка, срещу каквато Саудитска Арабия има възражения, не е работа на Рияд, предаде Reuters.

Катарският министър на външните работи шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани каза също, че няма признаци за затопляне на отношенията в Залива, след конфронтацията, породена от твърденията на Саудитска Арабия и някои други арабски страни, че Катар подкрепя тероризма - обвинения, които Доха отрича.

"Обсъжда се придобиването на различни видове руско военно оборудване, но все още няма решение за това конкретно въоръжение", каза катарският външен министър на обща пресконференция с руския си колега Сергей Лавров.

"Що се отнася до саудитците или други страни, това не е тяхна работа, това е суверенно решение на Катар", заяви Ал Тани, уточнявайки, че техническа комисия проучва най-добрите възможности за въоръжените сили на страната.

Москва е готова да разгледа поръчка на Доха за доставка на военно оборудване при наличие на такава, каза на пресконференцията Лавров.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини