Отидете към основна версия

3 012 8

Германия отговаря на плана на Макрон

  • германия-
  • еманюел макрон-
  • европа

Германските консерватори със свой план за Европа

Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на германския Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер, смятана за наследник на канцлера Ангела Меркел, представи план за Европа. Той отговаря на вижданията за сигурността на френския президент Еманюел Макрон, но който се различава в социален план, съобщи БНР.

„Нашата Европа трябва да стане по-силна" в свят, подкопан от протекционистки и националистически пориви, пише Крамп-Каренбауер във в. „Велт ам зонтанг“ в публикация под заглавие "Да се направи добре Европа".

В светлината на предстоящите европейски избори в края на май, преди няколко дни Макрон отправи призив към европейските граждани, в който заявява, че трябва да се действа спешно.

„Той е прав“, отбелязва Крамп-Каренбауер, която от декември оглавява най-голямата партия в Германия, ХДС.

Тя посочва, че иска да гарантира основите на европейския просперитет, препоръчва създаването на общ пазар на банките и призовава за европейски климатичен пакт.

АКК, както я наричат в Германия, отхвърля някои френски предложения като например европейска минимална заплата, като предупреждава за опасността от осъвместяване на дълговете - нещо, на което Берлин твърдо се противопоставя.

По отношение на миграционната политика и сигурността тя изразява пълно съгласие с Макрон, подчертавайки, че на Европа са необходими сигурни външни граници.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: