Last news in Fakti

10 Март, 2019 18:00 3 009 8

Германия отговаря на плана на Макрон

  • германия-
  • еманюел макрон-
  • европа

Германските консерватори със свой план за Европа

Германия отговаря на плана на Макрон - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на германския Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер, смятана за наследник на канцлера Ангела Меркел, представи план за Европа. Той отговаря на вижданията за сигурността на френския президент Еманюел Макрон, но който се различава в социален план, съобщи БНР.

„Нашата Европа трябва да стане по-силна" в свят, подкопан от протекционистки и националистически пориви, пише Крамп-Каренбауер във в. „Велт ам зонтанг“ в публикация под заглавие "Да се направи добре Европа".

В светлината на предстоящите европейски избори в края на май, преди няколко дни Макрон отправи призив към европейските граждани, в който заявява, че трябва да се действа спешно.

„Той е прав“, отбелязва Крамп-Каренбауер, която от декември оглавява най-голямата партия в Германия, ХДС.

Тя посочва, че иска да гарантира основите на европейския просперитет, препоръчва създаването на общ пазар на банките и призовава за европейски климатичен пакт.

АКК, както я наричат в Германия, отхвърля някои френски предложения като например европейска минимална заплата, като предупреждава за опасността от осъвместяване на дълговете - нещо, на което Берлин твърдо се противопоставя.

По отношение на миграционната политика и сигурността тя изразява пълно съгласие с Макрон, подчертавайки, че на Европа са необходими сигурни външни граници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    13 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: на Европа са необходими сигурни външни граници --- Е ТЕ ТОВА ИСКАХ ДА ЧУЯ... Хайде сега бързо пълно превъоръжаване на българската армия и гранична полиция за сметка на Европа за да защитаваме границите. Това Еврофайтери, това Леопарди, това Миражи - пращайте да ни се обучават летците и танкистите. И заплатите в армията да се изравнят с тези в Европа за сметка на бюджета на ЕС. Може и 2-3 затвора да ни построите - ние сами ще ги напълним с отявлени и безнадежни русофилистици... Хахахахаха

    Коментиран от #2, #5, #6

  • 2 Гост

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Нали ще си купите Ф16!? Или и те са европейски, а соросоиден фекалий!?
  • 3 Пешо

    24 3 Отговор
    Макарон и тази безполовата ще са гробокопачите на ЕС и Европа. Тъпи и упорити.
  • 4 358

    14 2 Отговор
    Откакто турците сърбите италианците емигрират в Германия ГЕРМАНКИТЕ станаха по поносими.Защо в политиката израстват само крокодили.Това да не е някъкъв особен критерии
  • 5 Барчо

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Не вярвай на политика какво ти приказва!!! Не знам политик, който да не говори популизъм, но като го изберат си кара като предните. Същия боклук ще е като предните. Да не би мекерето да не иска сигурни граници, а да са отворени за куцо и сакато. Не съм чувал да казва, отваряйте границите и да влизат джихадисти, изнасилвачи, крадци, убийци и т.н. Само че действията и са точно обратни.
  • 6 българин

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Не забравяй, че тази е от партията на Меркел, която отвори границите с ,,Елате!''. Вълка козината си мени, но нрава не . ЕС трябваше да е съюз от национални държави евро, военно отбранителен икономически, но го превърнаха в поредния бюрократичен тоталитарен федерален механизъм. Орбан е по-практичен че си брани народа и държавата от разграден двор. И заплахата не е руска, а Отворено общество.
  • 7 месара

    5 0 Отговор
    тая от кой пол е?!

    Коментиран от #8

  • 8 комбайнер

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "месара":

    не знам кой пол е, но със сигулност е анална глезла - и затова бездетна, като началничката й Шмеркел.
Новини по държави: