Отидете към основна версия

1 735 24

Турция: Решението на ЕП е неприемливо

  • турция-
  • преговори-
  • еп

Турски представители обвиниха ЕС в двойни стандарти

Снимка: БГНЕС/EPA

Решението на ЕП за прекратяване на преговорите с Турция не е от значение за страната. Това заяви говорителят на турската управляваща Партия на справедливостта и развитието Юмер Челик, цитиран от агенция Анадола.

В сряда в ЕП излязоха с доклад, в който препоръчват прекратяване на преговорите за присъединяване към ЕС с Турция. Според Челик това показва крайнодесните настроения в Европа.

„Това решение показва, че ЕП стана слуга на крайнодесни екстремисти. Там за пореден път показаха двойни стандарти“, заяви Челик.

Турското външно министерство също пусна критично изявление спрямо резолюцията.

„Приемането на подобни популистки движения възпрепятства добрите отношения между нашата държави и ЕС. Това ще се отрази и на отношенията ни с отделни страни – членки на групата“, се казва в изявлението.

Висши фигури от турския парламент също определиха решението като необективно. Те се надяват, че новият Европейски парламент ще има по-обективен поглед към страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ЕС прекратява преговорите с Турция?

    Официално прекратяване на преговорите за присъединяване на Турция към Европейския съюз. Този призив се очаква да отправи Европейския парламент в резол ...
    13.03.2019
    6 933
    77
  • Турската икономика е в рецесия

    За пръв път от 10 години насам турската икономика изпадна в рецесия. Това е лоша новина за президента Peджeп Epдoгaн в контекста на предстоящите местн ...
    11.03.2019
    2 937
    21
Новини по държави: