Отидете към основна версия

16 360 128

Русия е губеща военна свръхдържава

  • русия-
  • оръжие-
  • военни

Според шведски експерт руските иновации не са в крак със западните

Снимка: Shutterstock

Активното внедряване на средства за радио електронна война в руската армия се дължи на използването на технологичния резерв след разпадането на Съветския съюз. Това заяви анализатора в Шведския институт за отбранителни изследвания Йонас Кьоелен, цитиран от The National Interest.

Според него потенциала на военните програми от времето на Съветския съюз скоро ще бъде изчерпан. Кьоелен смята, че през последното десетилетие Русия използва евтини и достъпни решения, които са били важни по време на Студената война. Той твърди, че това се дължи с невъзможността да се върви в крак с развитието на западните технологии.

Подчертава се, че електронната война е средство за руснаците да премахнат недостатъците на традиционните оръжия. Така те продължават да се стремят да станат военна суперсила, но от позицията на губещи.

В същото време американският анализатор Самюел Бендет от Центъра за военноморски анализи на САЩ заяви, че новите руски оръжия изпреварват американските и представляват особена заплаха за американските сили в Европа и НАТО. Според експерти тези оръжия са и по-евтини от други варианти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Страховито руско оръжие стресна Запада

    Руски кораби, оборудвани с мощно оръжие са преминали през Ламанша, съобщи The Times. Група руски бойни кораби минаха край британския бряг през тази ...
    10.03.2019
    31 101
    108
  • Руското супер оръжие лае, но не хапе

    Новото хиперзвуково оръжие, което Русия насочи към САЩ, може да се окаже звяр, който по-скоро лае, но не хапе. Това пише в свой анализ списание &bdquo ...
    09.03.2019
    13 173
    62
Новини по държави: