Last news in Fakti

9 Март, 2019 11:37 13 166 62

Руското супер оръжие лае, но не хапе

  • русия-
  • ракети-
  • оръжие

Атака с новите хиперзвукови ракети би била твърде рискована

Руското супер оръжие лае, но не хапе - 1
Снимка: Shutterstock

Новото хиперзвуково оръжие, което Русия насочи към САЩ, може да се окаже звяр, който по-скоро лае, но не хапе. Това пише в свой анализ списание „Foreign Policy”.

Според изданието новините за новата свръхзвукова ракета, частично служат на целите на руското правителство, което през последните години беше притиснато от международни санкции и слаб икономически растеж.

Руският телевизионен водещ Дмитрий Кисельов излъчи клип в предаването си, в който показа кои центрове на властта в САЩ могат да ударят новите ракети „Циркон“. Сред целите той посочи учебния център Форт Ричи в Мериленд и военновъздушната база Маккелън, които са закрити от много години.

Западните медии вече отбелязаха, че на този етап САЩ нямат средствата да противодействат на новите ракети. Все пак експерти напомнят, че опит за ядрен удар с подобна ракета е твърде рискован. Той със сигурност би довел до ответна атака. Според тях никой със здрав разум не би поел подобен риск.

Появиха се и някои информации, за това, че новите руски ракети не са достатъчно разработени технологично. Все пак САЩ вече поискаха повече средства за разработване на свръхзвукови оръжия за своята армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    129 15 Отговор
    Защо не пробват дали не хапе! :)

    Коментиран от #20, #46

  • 2 1234

    109 14 Отговор
    Много им се иска да е така, ама всъщност се насират в гащите!

    Коментиран от #18

  • 3 да ама не

    97 11 Отговор
    Аааа значи американските експерти разчитат,че все пак руснаците няма да използват това орьжие...а не че то не става.Да ама големият човек в Кремьл ясно ви го каза-защо ни е такьв свят в който Русия няма да я има...

    Коментиран от #19, #58

  • 4 Идиоти са

    85 10 Отговор
    То не дай боже да почне да хапе-че ще се свьрши сьс света-амерски идиоти
  • 5 ****

    59 6 Отговор
    Само да не се наложи някой да ги изпита на гърбът си.
  • 6 Гост

    15 75 Отговор
    Къде има здрав разум в рашъните?
  • 7 НКВД

    52 6 Отговор
    Що се чувстват по спокойни да си мислят така!
  • 8 Йети

    13 27 Отговор
    Русия Турция дружба вовеки веков
  • 9 СеСеСере

    15 56 Отговор
    Русофилнята пак се подмокрят като чуят за новите хипер ултра мега гига космически хиперзвукови картонени ракети.

    Коментиран от #12, #26

  • 10 СеСеСере

    17 57 Отговор
    Прави силно впечатление, че всички крадци на прехода – от автокрадците, наркотрафикантите и кредитните милионери до Баневи са РУСОФИЛИ.

    Коментиран от #11, #13, #17, #28, #32

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Borislav Popov

    44 7 Отговор

    До коментар #9 от "СеСеСере":

    Русофилията се подмокря а пък на соросилията им протекоха памперсите !
  • 13 Borislav Popov

    40 7 Отговор

    До коментар #10 от "СеСеСере":

    Плевнелиев , Костов , мистър 10% , Петър Стоянов и т.н. - и те ли са русофили ? А всички на които Костов и сия раздадоха Българските предприятия ?

    Коментиран от #29

  • 14 1944

    9 29 Отговор
    аналоговата руска военна анимация съвсем я закъса.

    Коментиран от #15, #50

  • 15 Borislav Popov

    30 5 Отговор

    До коментар #14 от "1944":

    За разлика от цифровата краварска ? Я дай един исторически филм сниман за обора ? 98 % от филмите по комикси и приказки !

    Коментиран от #30

  • 16 то така лае

    25 4 Отговор
    че няма нужда да хапе, а дали хапе, нека да опитат.
  • 17 Румяна Костова

    25 7 Отговор

    До коментар #10 от "СеСеСере":

    Изброените от Вас господа са по скоро пари фили. И те успешно си процветяваха и при сегашния русофобски политически елит у нас.Не става въпрос толкова за фили и фоби, а за онези хора с пари, които са от друга каста и която живее в друго измерение и различна реалност от тази, в която сме ние, пишещите тук и отправящи си хапливи реплики, докато те ни крадат.
  • 18 Бай Конур

    8 24 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Ракетата Циркон не съществува още . Комично е да заплашваш и да показваш снимки на американска ракета. Освен това -тя по принцип трябва да е противокорабна , заряда и е твърде скромен ,за да атакува силно укрепени обекти. Пентагона нали го удари самолет - опуши му фасадата само. А пък това ,че искат да атакуват и несъществуващи обекти показва на какво ниво им е разузнаването и военното планиране.

    Коментиран от #24, #33

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 потребител

    9 22 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    Ми те ако пробват от Русия ще остане бяло петно на картата . Така че, недей да дърпаш лъва за опашката.

    Коментиран от #34

  • 21 БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

    12 18 Отговор
    Таварищ Путин направи неосъзнато добро на САЩ с голямото си изхвърляне да се събудят от летаргията и да започнат тотална и ускорена модернизация на оръжията си Спасиба Путин
  • 22 Локхийд Мартин

    13 19 Отговор
    Вчера Локхийд Мартин тестваха новата защита за модернизираните танкове Абрамс. Полигонен резултат 15/15 успешни . Системата се казва MAPS. Освен това модернизирания Абрамс ще има и още една КАС -израелската Трофи. Тя е тествана и в реални бойни условия също.
    А в Армата сложили тоалетна чувам :D:D;D Обаче КАСа Афганит работи само в анимационните филмчета. 100 години танкове правят -още хидравличен компенсатор не могат да направят. 100 години. И Армата няма.

    Коментиран от #52

  • 23 Търговия

    9 1 Отговор
    Кой ли печели? Има само един начи - опит. А късметлия или не, ще види, останал жив, след опита, ще види!
  • 24 Кълвач

    20 7 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Конур":

    Ти май работиш в Пентагона, много си "запознат"! Та викаш самолет е ударил сградата на Пентагона, а? Това сигурно ти го е казал Великденския Заек, който го е чул от Санта Клаус! Вярвай, ха, ха!

    Коментиран от #31

  • 25 Лайненцето Бочи

    18 3 Отговор
    Аз много обичам да акам , това ми е хоби още от малък се занимавам с това. И най много обичам да акам по американски простаци
  • 26 Роко

    6 11 Отговор

    До коментар #9 от "СеСеСере":

    Моля, моля още не са стигнали до фазата картонени ракети. В момента са на етап нискокачествена анимация на 12 години.
  • 27 патриотъ

    10 5 Отговор
    Смешници,що не опитате дали хапе или само лае?!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Роко

    8 11 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Костов си е комунист (не всеки пускаха да учи в Москва само проверени другари) жена му е партиен секретар а бе въобще видно комунистическо семейство. А както всички знаем всеки комунист е русофил (и обратното също е вярно макар да се намира и по някой друг човек с ментални проблеми станал русофил без да е комунист)
  • 30 Роко

    6 14 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Я дай пример за поне един руски исторически филм който да не е приказна фантастика. Американците по е си казват че техните са приказки докато руснаците се опитват да ги пробутат за история
  • 31 Бай Конур

    11 8 Отговор

    До коментар #24 от "Кълвач":

    Аве в Пентагона ли работя ,близо до Пентагона ли или в Рособоронпром -не е твоя работа ,нали така !
    Великденския заек ми е казал нещо ,което цял свят го знае. На 11.09.2001 имаше ли удар срещу Пентагона -имаше . А ти в какви филми се вкарваш е вече интересен въпрос.
  • 32 Ко речи

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "СеСеСере":

    Всички доказани доносници , станаха върли русофоби. Само в правителството на НДСВ колко юпита- русофоби , по яхти с престъпници в Монако , начело с оня дето си игра с "брейдитата" и ощети държавата с един милиард.
  • 33 Хрис

    11 6 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Конур":

    Хей, ти Байо от кучешката колибка ( конур, конура в првод от руски на български означава : кучешка колиба, дупка, тясна стаичка и др.), не си давай мнението за неща по които нямаш хал-хабер! Да'ти светна малко. Всяка съвременна противокорабна'ракет може да обстрелва и брегови обекти, а с известни доработки и'такива, разпложени навътре в'сушата. И сега внимавай в картинката - "Цирконий" е хиперзвукова, което означава, че скоростта й при полет надвишава 3.5 -4 М(М скорост на звука). При този тип оръжия бойният заряд, ако той не е ядрен, има допълващ ефект. За поразяване'на целите осноно значение има кинетичната енергия, която се освобождава при среща с целта. Така'нпример, снаряда на американския релстрон -електромагнитно оръдие(програмата е прекратена) е представлявал метална балванка, с тегло от 10-15 кг и по разчетни данни е трбвало да има ефекта на'някогашните 400мм снаряди (около тон). (Кинетичната енергия на дадено тяло е равна на масата по скоростта на квадрат върху 2) . А сега си представи кайва енергия ще се освободи от Циркона тежящ около 5т. И летящ със скорост 9М (постигната на последните изпитания). Що се отнася за боинга, който на 11 септември удари Пентагона има доста писания и снимки, от които можеш да почерпиш сведения какви поражения'са били нанесени и дали е била само опушена сградата. И един съвет - с алабализми само в кварталната кръчма и то след третата ракия

    Коментиран от #37, #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 All

    12 8 Отговор
    ,Всички с русофилски промити мозаци забравихте какво се случи със руската уж частна армия Вагнер в Сирия така и не разбраха от къде им е дошло .
  • 36 Кичка

    11 2 Отговор
    Не ви ли омръзна да пишете и показвате на ракети, бомби, танкове. Толко ли сте малоумници друго не можете да правите сигурно.

    Коментиран от #41

  • 37 Кико

    4 6 Отговор

    До коментар #33 от "Хрис":

    Не си Крис ти си най обикновен Кристиянин. Не ти ли занимава мозъка(ако го имаш) с нещо по човешко. Любов, наука, изкуство, спорт

    Коментиран от #43

  • 38 Бай Конур

    12 7 Отговор
    Хе хе хе 9 маха ли ,не бяха ри 27 😂😂😂

    Къде се проведоха тия изпитания -в Союзмультфилм. Циркон даже не е на етап изпитания . А ЦРУ имаше доклад в края на миналата година -разсекретен ,че Русия няма изолиращи материали за хипер звуково оръжие и няма двигатели способни да развият подобна скорост. Те са нов тип двигатели. Но ти продължавай с лакърдиите за Циркон .
    Колкото за кинетичната сила доста по добре съм запознат с възможностите и .
  • 39 Бай Конур

    8 6 Отговор

    До коментар #33 от "Хрис":

    И това кой ти го каза ,че програмата Релсотрон е прекратена ???? Ми той е въведен на въоръжение вече -да ти кажа. И даже се разработва Мега релсотрон с космическо базиране . Хайде малко по лекичко с партенките

    Коментиран от #45

  • 40 Барчо

    5 4 Отговор
    От текста на статията научавам, че ако изстрелят руснаците тези ядрени ракети, то ще има ответен удар и по тази причина е заглавието, че не хапели. Целия смисъл на статията е, че руснаците няма да рискуват да ги употребят първи. Това със сигурност е така, но все пак руснаците съобщиха, че ще разположат до бреговете на Америка тези ракети при ЕВЕНТУАЛНО разполагане на американски в близост до руските граници. Тази статия е абсолютно безмислена с оглед цялата информация около статута на тези ракети.
  • 41 Барчо

    5 3 Отговор

    До коментар #36 от "Кичка":

    Ами Киче, може да гледаш другите рубрики. Ти какво очакваш да прочетеш в световните новини и политика? Има и други профили освен Свят: Любопитно, спорт, култура, Технологии, авто и т.н. Чети тях.
  • 42 Borislav Popov

    8 9 Отговор
    Анимационни ракети могат да ухапят само авенджърите или х-мените. Реалността е друга и тя е, че насрассия е едно икономическо и технологично джудже.
  • 43 Хрис

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Кико":

    Пръцко, не се обиждам от това, че ме наричаш селянин, но селянин на руски език се изписва -крестьянин, а не като твоето Кристиани. В крайна сметка дедите на подавляващата част от днешните граждани преди нколко поколения са живеели по селата, освен тези от Русе, Пловдив и черноморските градове,от където са и моите деди. Да ти светна нещо : ти си се объркал, статията се коментират оръжия, а не любов, наука, изкуство и спорт, въпреки че и тях мже да коментирам и съм бил републикански шампион.
  • 44 Милен

    4 5 Отговор
    https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Фау-2
    Тук може да прочетете за това изобретение още през ВСВ. Ако не се лъжа развива 6000 км/ч или 6 мах. Незнам какви са тези истерии, че Русия била изобретила нещо нечувано досега, а още повече, че американците пък незнаели за това страшно оръжие. Всичко е пропаганда. Путин подмина и Ким. Плашене на гарги с цел наливане пари за отбрана. А... и между другото който може да чете английски още едно линкче: https://en.m.wikipedia.org/wiki/NASA_X-43
    Това е още през далечната 2004. Айде със здраве, дано не ги виждаме в действие такива неща.

    Коментиран от #51

  • 45 Хрис

    7 6 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Конур":

    Бай "Дупка" ,"кучешка колибка"( конур, конура - в превод от руски означава кучешка колиба, дупка), пак си прекалил с ракиите и плещиш глупости. Защо : с първите два релстрона трябваше да бъде въоръжен супер модерният ескадрен миноносец УРО "Зумволт" (Zumwolt), спуснат на вода в 2013 г.,но поради прекратяване на програмат , вместо тях ще бъдат монтирани 155 мм. оръдия с активно- реактивни снаряди. И в потвърждение на горе написаното -Пентагонът официално обяви, че през 2018 г. американският флот е провел експериментални стрелби с боеприпасите ( балванките), произведени за релстроните, и приспособени за изстрелване от обикновени 155мм. корабни оръдия.
    Относно космическия мега релстрон, ако имаш елементарни познания по физика, нямаше да пускаш тази партенка, но по тази тематика с пълна дупка, коет отговаря на никати (бай дупка). Защо: за стрелба с релстроните на ЕМ Зумволт се предвиждаше да се използва повече от 50% от мщността на силовата му установка която е около 70МВт. И имама тегло повече от 2000т. Я си представи къде ще отиде тази космическа платформа, ако от нея се изстреля снаряд със скорост поне 5км. час. Закона най-общо гласи на вска сила има равно противодействаща такава. Хаиде да си лягаме, водката свърши!

    Коментиран от #49

  • 46 ЕКСПЕРТА

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    РАНО Е ОЩЕ ЗА ЯДРЕНА ВОЙНА МЕЖДУ 2-ТЕ ВОДЕЩИ СИЛИ,1-ВО ДА РАЗЧИСТЯТ КАДАФИТАТА И САДАМЧУВЦИТЕ,АПЪК НАЙ НАКРАЯ ЩЕ ЗАТРЕЩИ ЯКАТА,ЩЕ СТАНИ КЪТ НА МАРС
  • 47 Ну погоди

    7 2 Отговор
    Мулти филмчета за деца над 60 години да се плашат
  • 48 ЕВРОАТЛАНТИК

    4 2 Отговор
    Руското супер оръжие лае, но не хапе...........
    ПА НОРМАЛНО; НАЛИ ЗА ТОВА ГИ ПРАВИМ НА СКРАП
  • 49 Бай Конур

    6 4 Отговор

    До коментар #45 от "Хрис":

    Ами чел си нещо ама не ти се е удало да го разбереш. В началото на януари са проведени тестове на разрушителя Дюи -дали могат снаряди за релсотрон да бъдат изстрелвани от стандартни оръдия. Понеже както правилно си отбелязал релсотрона изисква доста сериозна ел. мощност и те не могат да бъдат въведени в по старите кораби. Да експеримента е успешен -могат да се изстрелват и дори са хипер звукови .USNI News Но как от тая информация ваиш извода ,че "Релсотрон" е прекратена програма, не знам. Може би водката е виновна, аз за това водка не пия. После пък си цитирал третия закон на Нютон. ОК той сам по себе си е веран. Обаче релсотрона няма откат -това известно ли ти е ? НЯМА ОТКАТ. Е тогава в каква връзка го цитираш ? Това явно не можеш да си го представиш , а си представяш конвенционално оръдие.Водката е менте,да знаеш
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Петър

    1 4 Отговор

    До коментар #44 от "Милен":

    По принцип си прав. За хиперзвукови оръжия се е мислело и са коментирани не от сега а преди доста години. Но проблемите в разработването им до етап на стабилен управляем полет са били доста. Основния е че не са били известни или изобретени материали такива които да издържат на чудовищната температура при такава скорост. Понеже ракетата при 6мах.лети в облак от плазма около нея. Явно Русия,е успяла в голяма степен да реши основните проблеми ,а и като цяло в ракето строенето тя е много по-напрет отколкото Западна Европа,или САЩ..!
  • 52 Холивуд..брачед

    3 7 Отговор

    До коментар #22 от "Локхийд Мартин":

    Там ли си гледал тия филмчета,за „модернизирания” Абрамс..? Те и германците дето са едни от най-добрите танко-строители се юрнаха да правят модернизация на Леопард-2 ,която да съперничи на Армата но още не могат да постигнат характеристиките на оръдието на Армата. Един и същ диаметър,а длекобойност,скорострелност,маневреност по-добри .! Как стават тия неща не могат да разберат.! И това са елементарните преимущества,за другите дето още не са коментирани и не се знаят ТТ-данни,само предполагат какви са. Армата,е съвсем нов етап и платформа от производството на танк в световен мащаб.Останалите страни правят само модернизации на стари модели.!

    Коментиран от #53

  • 53 Локхийд Мартин

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Холивуд..брачед":

    Ми който има стабилна платформа може да прави модернизации , а който е на Т 72 и Т 64 какво да модернизира. Колкото до качествата на Армата доста сериозно си заблуден. Ама доста-напр. за оръдието. И друго -преминаването от един танк към друг не е толкова прост и бърз процес, колкото на теб ти се струва. А като за начало трябва да има произведени бройки. Но производството няма да стартира докато КАС Афганит не си издържи тестовете. А без тая система Армата е много посредствен танк.

    Коментиран от #54

  • 54 Московский комсомолец

    0 3 Отговор

    До коментар #53 от "Локхийд Мартин":

    Да сравниш Abrams m1a2 с Армата Т14 е все едно да сравняваш Messerschmitt Me 262 Schwalbe с Петляков Пе 2!!!!!

    Коментиран от #57

  • 55 гражданин

    4 0 Отговор
    на тая страна да полегнат задокеанските "миротворци",само да си купят повечко памперси,че още от сега са се поизпуснали.........
  • 56 невеж

    2 0 Отговор
    народа е казал последния наи добре се смее ,лае ли хапе ли ,ще видим ,па живиом па видим.
  • 57 То проблемът

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Московский комсомолец":

    То проблемът ви е , че полските военни се учудиха, че модифицираният Т -72 с допълнителна броня е доста по - добър от Леопард 2 и Абрамс 1 ... ма вие по си знаете.
  • 58 Сирил

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "да ама не":

    То и сега Русия не съществува за цивилизования свят.Прехвалените връзки с Китай показват търговски обмен около 80 млрд $ докато между Китай и САЩ е 500 млрд $.Кои отношения би жертвал Китай? И как стои Русия в света хвалейки със свите пушки?
  • 59 хищникът

    0 0 Отговор
    ТО СЕ ВИЖДА КОЙ ЛАЕ И НЯМА С КАКВО ДА ХАПЕ, А, ДЖЕНДЪРЛАНДИЯ? Тия ги разправяйте на малките теленца-сукалчета, че заедно сте курбан-бифтеци и си търсите успокоение, но не ни го пробутвайте по този тъпанарски начин. Вярвайте си на простотията! Жалко, че след като ви ухапят няма как да ви потърсим мнението от Царство му небесно! А, ако можете, обадете се, мъченици от Краваристан!
  • 60 Жгмъц

    0 0 Отговор
    Стига ва мчи що ривът краварите тогаз
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.