Отидете към основна версия

3 795 35

Жълти жилетки грабят магазини в Париж

  • жълти жилетки-
  • париж-
  • грабеж-
  • магазини

Кметът на френската столица зове за спокойствие

Снимка: БГНЕС

Демонстрантите разграбиха магазини на булевард Шанз-Елизе в Париж в събота, по време на 18-ия протест на "жълтите жилетка", характеризиращи се с насилие, след като в последните седмици участието в тях намаляваше, съобщи АФП.

Магазин за мъжки облекла и ресторантът от висок клас бяха сред обектите, в които нахлуха групи маскирани протестиращи, мятайки камъни по полицията, охраняваща военния мемориал на Триумфалната арка. Полицията отговори със сълзотворен газ и водни оръдия.

Кметът на френската столица, където се провежда поредният протест на „жълтите жилетки“, Ан Идалго осъди агресивните действия на някои от демонстрантите и призова към спокойствие, съобщава РИА „Новости“.

Акции на „жълтите жилетки“ се провеждат в Париж и други региони на Франция за 18-та събота поред. По данни на министерството на вътрешните работи, на улиците излязоха над 7 хиляди души.

„Аз категорично осъждам неприемливите ексцесии, извършени по-специално на Шанз-Елизе и околните райони. Призовавам всички към спокойствие и отговорност“, написа Идалго в Twitter.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: