Отидете към основна версия

1 216 3

Блокираха оповестяването на доклада за руската намеса

  • сащ-
  • доклад-
  • доналд тръмп

Републиканците блокираха предложението в Сената

Снимка: Shutterstock

Републиканците в американския сенат блокираха искане към Министерството на правосъдието за публикуването на пълния доклад от разследването за руската намеса на специалния прокурор Робърт Мълър, съобщи Fox News.

Резултатите от разследването излязоха в края на миналата седмица. Те установиха, че в предизборната кампания е имало руска намеса, но че няма доказателства тя да е била пряко свързана с президента Доналд Тръмп.

Разследването обяви, че няма доказателства за вината на Тръмп, но и заяви, че няма доказателства и за пълната му невинност относно опити за възпрепятстване на закона.

Президентът вече обяви решението като пълно негово оневиняване. Лидерите на демократите в Сената и Камарата на представителите Чък Шумър и Нанси Пелоси веднага поискаха резултатите от разследването да станат публично достояние.

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар представи обобщение от четири страници на доклада на Мълър пред Конгреса. Той заяви, че няма доказателства, които да дадат основание за започване на разследване от министерството на правосъдието.

По-рано от администрацията на президента обявиха, че той няма нищо напротив разследването да стане публично достояние. На този етап официалният доклад е бил четен само от хора от министерството на правосъдието.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп: Журналистите са враг на народа

    Американският президент Доналд Тръмп отново обвини медиите, че са отразили пристрастно разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска наме ...
    26.03.2019
    1 387
    13
  • Тръмп тържествува

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма възражения за публикуването на пълния доклад на специалния прокурор Робърт Мълър. Това обяви говорителят на Белия ...
    25.03.2019
    3 255
    7
  • Не доказаха тайна връзка на Тръмп с Русия

    Специалният прокурор Робърт Мълър след двегодишното си разследване не е открил доказателства американски представител или човек от кампанията на Донал ...
    25.03.2019
    1 784
    43