26 Март, 2019 12:25 1 205 3

Блокираха оповестяването на доклада за руската намеса

  • сащ-
  • доклад-
  • доналд тръмп

Републиканците блокираха предложението в Сената

Блокираха оповестяването на доклада за руската намеса - 1
Снимка: Shutterstock

Републиканците в американския сенат блокираха искане към Министерството на правосъдието за публикуването на пълния доклад от разследването за руската намеса на специалния прокурор Робърт Мълър, съобщи Fox News.

Резултатите от разследването излязоха в края на миналата седмица. Те установиха, че в предизборната кампания е имало руска намеса, но че няма доказателства тя да е била пряко свързана с президента Доналд Тръмп.

Разследването обяви, че няма доказателства за вината на Тръмп, но и заяви, че няма доказателства и за пълната му невинност относно опити за възпрепятстване на закона.

Президентът вече обяви решението като пълно негово оневиняване. Лидерите на демократите в Сената и Камарата на представителите Чък Шумър и Нанси Пелоси веднага поискаха резултатите от разследването да станат публично достояние.

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар представи обобщение от четири страници на доклада на Мълър пред Конгреса. Той заяви, че няма доказателства, които да дадат основание за започване на разследване от министерството на правосъдието.

По-рано от администрацията на президента обявиха, че той няма нищо напротив разследването да стане публично достояние. На този етап официалният доклад е бил четен само от хора от министерството на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин съм

    10 0 Отговор
    Не няма руска намеса , официално казвам
  • 2 Kcaniba

    12 0 Отговор
    Ахахахахах
    Свободата на словото и прозрачността на медиите в действие!!!
  • 3 Киро

    9 1 Отговор
    И там прокурорите са корумпирани като тука.