Отидете към основна версия

2 291 26

Израел не спира да наказва Газа (СНИМКИ)

  • израел-
  • газа-
  • ивица газа-
  • палестина-
  • хамас

Еврейската държава отново отвори пропускателните пунктове на границата с анклава, затворени преди 6 дни

Снимки: БГНЕС/EPA

Пет ракети бяха изстреляни тази нощ от ивицата Газа към Израел, което предизвика израелски отговор по военни постове на палестинската групировка "Хамас", съобщи израелската армия, цитирана от Франс прес.

Ракетите не са причинили жертви, се уточнява в съобщение на армията.

Стрелбата откъм Газа и израелският отговор с танкова стрелба станаха няколко часа след края на многолюдна палестинска демонстрация по границата между еврейската държава и ивицата Газа, управлявана от "Хамас".

Израел отново отвори пропускателните пунктове на границата с ивицата Газа, които затвори преди 6 дни след ракетен обстрел от палестинския анклав по израелската територия, съобщи Франс прес, като се позовава на говорител на министерството на отбраната.

Решението беше взето въпреки новия ракетен обстрел тази нощ и ответния огън на израелски танкове срещу позиции на "Хамас" в анклава.

Вчера по границата между Израел и ивицата Газа се състояха нови протести с участието на десетки хиляди палестинци, за да отбележат годишнината от началото на демонстрациите, наречени "Големия поход на завръщането".

Четирима демонстранти бяха убити от израелска стрелба, а стотици бяха ранени, но насилието не достигна мащабите, които можеха да предизвикат опасна ескалация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини