Отидете към основна версия

2 442 6

Компромисът във Великобритания няма да е лесен

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Тереза Мей се надява да има единство в парламента

Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей обяви, че за правителството няма да е лесно да постигне компромис за излизането на Великобритания от ЕС с опозицията, съобщи The Telegraph.

Според нея и двете партии ще трябва да работят за успешното излизане на страната от ЕС. Великобритания получи отсрочка от ЕС до 31-ви октомври, за да получи съгласие в парламента.

Сега Мей се опитва да постигне споразумение с Лейбъристката партия, с което да прокара договореното от нея споразумение в ЕС. Тя вече призова парламентът да се съсредоточи върху бързото намиране на компромис.

„Това не е нормалният начин за протичането на британската политика. Постигането на споразумение няма да е лесно, защото, за да бъде успешно то и двете страни ще трябва да направят компромис.

Смятам, че при тази уникална ситуация, е дълг и на двете партии да се стремят да работят заедно. Ние трябва да осъществим това, за което гласуваха британците“, заяви Мей.

Камарата на общините в британския парламент вече на три пъти отхвърля предложенията за споразумение на Мей. Тя вече обяви, че е съгласна в даден момент да се проведе поредица от гласувания в парламента по ограничен брой варианти, като тя е готова да приеме резултатите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: