Last news in Fakti

9 Април, 2019 14:00 2 622 6

Тереза Мей мисли за втори референдум

  • великобритания-
  • референдум-
  • тереза мей

Възможно е тя да предложи идеята за гласуване в парламента

Тереза Мей мисли за втори референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей обмисля идеята да предложи на парламента да гласува възможността за втори референдум за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи Дейли Експрес.

Депутатите може да гласуват, за това, трябва ли законодателно да се закрепи задължението за провеждане на народно допитване. В момента Мей води преговори с лидерът на лейбъристите Джереми Корбин.

Корбин не е от привържениците за втори референдум, но в партията му има сериозни настроения за такъв. Мей се надява, че в преговорите с него ще може да намери възможност за договаряне на одобрение за споразумение с ЕС.

На този етап няма резултати от преговорите. В Консервативната партия има крило, което е твърдо против нов референдум.

През вчерашния ден британският парламент наложи законна забрана за Брекзит без споразумение. В момента Мей се опитва да постигне единство в своята партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кога ли ще се освести и Меркелето

    17 6 Отговор
    Лека-полека взе да и идва акълът в главата.Да не бяха слушали оня мангал Найджъл Фараж,на който все българите и румънците са му виновни.
  • 2 ванката

    11 5 Отговор
    писна ми от тая англииска сган неориентирани джендъри ще излезем няма да излезем не ще излезем не няма... това е присъщо за една тиинейджърка а не за държава
  • 3 ох брет ох зит

    9 2 Отговор
    влиза - излиза, влиза-излиза....възвратно постъпателни движения любими на всеки британски гейзер стига брекзита да е твърд !
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    `що само два референдума? Трети път - майка и баща...
  • 5 Така е

    1 0 Отговор
    Дали няма да и дойде акъла най после ?
  • 6 Виц

    2 0 Отговор
    Пушкин се спазарил с проститутка да плаща по една рубла за влизане и излизане. Вкарал го и си трае. Проститутката: Айде бе , давай. Пушкин: У меня только една рубла. Проститутката: Ну давай гад.Та и с ОК е така.
Новини по държави: