Отидете към основна версия

1 740 11

Може ли милионер да е социалист

  • сащ-
  • милионер-
  • бърни сандърс

Бърни Сандърс публикува данъчните си декларации

Снимка: БГНЕС/EPA

Кандидатът за американски президент Бърни Сандърс има натрупано сериозно състояние, въпреки че разпространява социалистически идеи, съобщи Fox News.

Сандърс е кандидат за президентската номинация на Демократическата партия. Той е известен с позициите си в полза на бедните и желанието си за изключително социална политика.

Сега обаче се оказва, че той има състояние от $ 1.17 млн. То е натрупано основно от продажбата на книгите „Нашата революция“ и „Къде отиваме от тук нататък“. Те придобиха популярност покрай предизборната кампания на Сандърс преди 3 години.

След като беше притиснат да разкрие данъчните си декларации, Сандърс направи това по-рано днес. Според тях през 2018 г. той е имал постъпления от $ 561 293, от които е платил 23% данък. Той и съпругата му Джейн са отделили и 3% от своите постъпления за благотворителност.

Сандърс води кампания, насочена към правата на бедния човек и обществените услуги, като според критици печалбите му от нея, показват че предложенията му са популистки.

Публикуването на неговата данъчна декларация обаче засилва натиска към президента Доналд Тръмп, който отказва да публикува своята още от началото на предизборната си кампания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини