19 Февруари, 2019 15:02 1 354 8

Бърни Сандърс отново се кандидатира за президент

  • сащ-
  • президент-
  • бърни сандърс

Той е сочен за основен фаворит за номинацията на Демократическата партия

Бърни Сандърс отново се кандидатира за президент - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс обяви, че отново ще се кандидатира за президент на САЩ, съобщи Fox News.

Сандърс е един от най-популярните политици в САЩ. Той беше кандидат и за президентската номинация на Демократическата партия преди 4 години. Тогава обаче загуби първичните избори от Хилари Клинтън.

Според предварителни проучвания Сандърс би победил президента Доналд Тръмп при директни избори. Той е особено популярен сред младите американци с исканията си за достъпно образование и социални придобивки.

„Започнахме политическата революция с кампанията преди четири години. Сега е време да придвижим революцията напред“, заяви Сандърс.

Още с обявяването на кандидатурата си той беше посочен като един от основните фаворити за достигането на директния вот. Той смята и за позитивно това, че Демократическата партия е станала по-ляво ориентирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    9 2 Отговор
    Много е стар Не е добра идея да се правят дългосрочни прогнози

    Коментиран от #6

  • 2 Иванов

    8 5 Отговор
    Барни няма шансове срещу Фред Флингстоун. Защото Путин е зад гърба му. Яба- даба- ду!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    В САЩ СА НАПЛАШЕНИ ОТ СЪД ЗА "СЕКСУАЛЕН ТОРМОЗ" И ИМАТ КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТИ САМО ПОЛУУМРЕЛЯЦИ - ГЛАВНО ПОБЕЛЕЛИ,КЬОРАВИ И ОПЛЕШИВЕЛИ , А АКО Е БИВША ЖЕНА -НАЙ МАЛКО С 10 000 БРЪЧКИ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 йегермайстер

    7 0 Отговор
    Прочетохте ли биографията му в уикипедията? Евреин,женен за еврейка.Извънбрачен син..Леви...никакви деца от първата си съпруга и осиновил децата на втората си жена. Това е Човекът ! Привърженик на скандинавския модел за социални отношения,децата да се "институционализират" още от шестседмична възраст...въобще "Барневерн" на американска територия. За разрешаване на абортите и легалната марихуана.
  • 6 Гошо Хазарта

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    Нека се пробва. Нищо че е стар. Поне да стане кандидат на партията. То е ясно, че Доналд Тръмп ще спечели втори мандат. През 2020г Тръмп ще е на 74, а Сандърс на 79.

    Коментиран от #7

  • 7 Адашът Кръстьо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо Хазарта":

    Добре нека участва. Но времето му беше през 2016г. Тогава беше стар, а сега е още по-стар. Тогава беше преполовил 70-те, а сега доближава 80-те. При пълен мандат ще е на 83г, а при два на 87г. То по-добре е Тръмп да победи пак, че като му свърши втория мандат ще е на 78.
  • 8 babaqga

    1 0 Отговор
    На чичо Сам някой трябва да му пази продажния задник явно. Сега, демократ ще се бори за соц. права?! Единственото логично решение на човешката безизходица и колосалните жертви на сегашните поколения е война САЩ-Русия! Всичко останало е укрепване позициите на касапите и връщането на потомствени робовладелци в "политическия живот" толкова трагедии безсмислени стана, че нищо човешко не им остава на поколенията, които в мнозинството си ще са неудачници за болни комплекси превърнали се в принципи на съществуване на споменатите сатрапски държавища!