Last news in Fakti

16 Април, 2019 10:22 1 735 11

Може ли милионер да е социалист

  • сащ-
  • милионер-
  • бърни сандърс

Бърни Сандърс публикува данъчните си декларации

Може ли милионер да е социалист - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кандидатът за американски президент Бърни Сандърс има натрупано сериозно състояние, въпреки че разпространява социалистически идеи, съобщи Fox News.

Сандърс е кандидат за президентската номинация на Демократическата партия. Той е известен с позициите си в полза на бедните и желанието си за изключително социална политика.

Сега обаче се оказва, че той има състояние от $ 1.17 млн. То е натрупано основно от продажбата на книгите „Нашата революция“ и „Къде отиваме от тук нататък“. Те придобиха популярност покрай предизборната кампания на Сандърс преди 3 години.

След като беше притиснат да разкрие данъчните си декларации, Сандърс направи това по-рано днес. Според тях през 2018 г. той е имал постъпления от $ 561 293, от които е платил 23% данък. Той и съпругата му Джейн са отделили и 3% от своите постъпления за благотворителност.

Сандърс води кампания, насочена към правата на бедния човек и обществените услуги, като според критици печалбите му от нея, показват че предложенията му са популистки.

Публикуването на неговата данъчна декларация обаче засилва натиска към президента Доналд Тръмп, който отказва да публикува своята още от началото на предизборната си кампания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо Бирата

    15 3 Отговор
    Ми те нали всички наши са такива !
    Може разбира се !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Биличка

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мишо Бирата":

    Левите идеи не означават, че който ги споделя трябва задължително да е прошляк и неуспял в живота!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 някой

    10 1 Отговор
    Навремето това е било идея. Братство, равенство, свобода, всекиму според потребностите и разни такива уж принципи, които са звучали оптимистично и са заразявали много хора. След толкова години резултатите са налице. Братството е вражда и омраза, равенството е идеолозите милионери, заробващи работническата класа, която уж беше толкова почитана от социалистите комунисти, но само на теория. Привилегии и лишаване от права за тези, които не са в партията им. На теория едно, на практика съвършено друго. А най-лошото е власт в ръцете на бедни духовно хора, отдавна отрекли се от чисто човешките ценности, които проповядва религията. Целта оправдава средствата! А средствата са направо чудовищни Пример - атентатът в църквата "Свети Крал". И много други брутални убийства. Тъжни и ужасни спомени, които обаче минават на заден план в името на това този ад да настъпи отново! "По делата им ще ги познаете", е казал Христос. Помнете!
  • 4 отговор

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Биличка":

    Поне трябва да е честен! Не да спекулира с идеите си и да трупа милиони. На това сме се нагледали и наслушали.
  • 5 Мишо Бирата

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Биличка":

    Точно така - правилно разсъждаваш !!!
    Айнщайн знаеш какво е казал за двете "безмерни" величини (пространството и ПРОСТОТИЯТА ЧОВЕШКА) ... или ако ти е трудно да стоплиш какво има в предвид еврейчето , ще ти го загатна по-простичко (както казваха нашите рапони) "Балъците никога няма да свършат !!!" - така ,че уповавай си ти на сладките приказки , че за "социалистите милионери " хора като теб са ЗЛАТНАТА КОКОШЧИЦА !!!
  • 6 ганьо пъпката

    10 2 Отговор
    Може, да може и да е милиардер, в Бълхария всички милионери и милиардери са социалисти (комунисти).
  • 7 от централата на БСП

    6 2 Отговор
    Даже е задължително.
  • 8 Позитано 20

    10 0 Отговор
    Нас ни питайте - всички сме милионери
  • 9 Госあ

    2 1 Отговор
    Е к'во да направи човека,продал си е книгите бе !!! И е платил съответните данъци. Не е нужно като Джек Лондон, който се е отричаш от лявата идея за да живееш от труда си. Старичък е за президент, иначе е класи над Туити.
  • 10 Госあ

    4 0 Отговор
    И още нещо, нали не очаквате, че социализма означава, бездарниците и тези които не работят да бъдат на същото обществено положение като тези които дърпат обществото напред. равенството означава равни шансове,а братството-солидарност. Равните шансове означават безплатно образование, а братството -безплатно здравеопазване. Да то кажа възможно най просто,че и селяците капиталисти да ме разберат.
  • 11 безпартиен

    1 0 Отговор
    И вожда от Правец беше "написал" повече книги от Маркс и Ленин и ги беше "продал" на държавата,а чрез Максуел и в чужбина!Не пречи,че никой не ги е прочел,още по-малко авторът!!!22