Отидете към основна версия

5 417 53

Русия: Западът иска конфронтация!

  • конфронтация-
  • украйна-
  • великобритания-
  • западът-
  • русия

Западните страни използват Украйна, обяви руското посолство в Лондон

Снимка: БГНЕС/ EPA

Обединеното кралство и други западни страни използват Украйна като инструмент за военно-политическа конфронтация с Русия. Това се казва в позиция на руското посолство в британската столица Лондон, предаде агенция ТАСС.

Коментарът на руската дипломация беше направен в отговор на изявлението на Джереми Хънт, външния министър на Великобритания, който поздрави Володимир Зеленски за победата на изборите в Украйна. Зеленски разгроми Петро Порошенко и е новият президент на страната. Според Москва обаче целите на Лондон са различни.

„Подобни изказвания само подчертават, че истинската цел на така наречената подкрепа, предоставена през последните години на украинското правителство от Великобритания и други западни страни, всъщност изобщо не помага на украинския народ. Те (западните страни) използват Украйна като инструмент за военно-политическа конфронтация с Русия“, се казва в позицията на руското посолство.

„Редно е да се отбележи, че в изявлението му няма и дума за политическо уреждане на конфликта в Източна Украйна, а изразява готовност за сътрудничество в областта на отбраната с Киев“, посочиха още от посолството. Дипломатическото представителство на Русия обяви, че най-добрият начин за постигане на стабилност в Украйна е насърчаване на диалога на властите със собствените си граждани на изток. Британската реторика „няма да допринесе“ за нормализиране на обстановката в Донбас, се казва в позицията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: