Отидете към основна версия

1 701 23

САЩ искат да финансират Гуайдо

  • сащ-
  • хуан гуайдо-
  • венецуела

Вече тече комуникация с американската опозиция

Снимка: БГНЕС/EPA

Американското правителство търси начини за предоставяне на финансиране на опозицията във Венецуела, съобщи CNN.

САЩ обявиха подкрепата си към самообявилия се за президент Хуан Гуайдо. Опозиционният лидер се опитва да свали от власт президента Николас Мадуро.

Американската администрация иска да осигури финансиране, с което опозиционният лидер да плати на военнослужещите и правителствените служители.

Според източници от американската администрация, администрацията на президента Доналд Тръмп се опитва да поддържа контакт с опозицията. В момента тече комуникация за това от какво опозиционните представители имат нужда. САЩ искат да осигурят средства, с които опозицията да осигури временно изплащане на заплати. В това число влиза заплащането на служители и военнослужещи.

През тази седмица опозицията се опита да организира държавен преврат с помощта на част от военните, които оттеглиха подкрепата си към действащият президент.

Гуайдо обяви, че ще настоява за провеждане на предсрочни избори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Гуайдо: Възможен е военен преврат!

    Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо заяви, че външна военна намеса за свалянето на президента Николас Мадуро е възможна опция, но въпреки това ...
    03.05.2019
    3 577
    41
  • Мадуро демонстрира сила (СНИМКИ)

    Президентът на Венецуела организира демонстрация на сила в хаотичната обстановка в страната. Николас Мадуро беше показан по телевизията да марширува с ...
    03.05.2019
    3 250
    15