Отидете към основна версия

6 896 53

Киев: Не искаме мир с Москва

  • украйна-
  • русия-
  • юлия тимошенко

Юлия Тимошенко смята, че Украйна се нуждае от силна армия и засилване на санкциите срещу Русия

Лидерът на опозиционната партия "Баткившчина" Юлия Тимошенко смята, че Украйна се нуждае от силна армия и засилване на санкциите срещу Русия, а не от референдум за сключване на мирно споразумение с Москва, предаде ТАСС.

"Референдумът е прекрасна идея, но не в случая с постигане на мир в тази война", заяви Тимошенко, подчертавайки, че на референдум не могат да се обсъдят детайлите, които може да не са видни отвън. "Референдумът е недопустим", добави тя в предаване по телевизия "1+1".

Според бившата премиерка днес Украйна се нуждае от силна армия, да убеди международната общност да засили санкциите срещу Русия, и да седне незабавно на масата за преговори без да капитулира.

Тимошенко подчерта, че предишните власти са водили бездарно преговорите в продължение на пет години.

Украйна се нуждае от силна международна подкрепа, за да накара Русия да започне реално преговори за мирния процес, добави Тимошенко.

Във вторник началникът на президентската администрация Андрий Богдан заяви, че президентът възнамерява да свика референдум по въпроса за преговорите с Руската федерация. Богдан уточни, че става дума за конфликта в Донбас, в който според Киев участва Русия.

По-късно самият президент Володимир Зеленски уточни, че референдумът няма да има задължителен характер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: