Отидете към основна версия

2 724 14

Тръмп прави четки на Ким Чен Ун

  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • умен-
  • сащ-
  • ким чен-ун

Много е интелигентен, заяви американският президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп каза, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун много интелигентен" човек, който осъзнава необходимостта да се откаже от ядрените оръжия, за да може да развива страната си.

"Той знае, че от ядрените оръжия могат да произтекат само лоши неща. Това е един много интелигентен човек, който добре разбира това", заяви Тръмп на пресконференция след срещата си в Токио с японския премиер Шиндзо Абе.

Съединените щати ще запазят настоящия режим на санкции срещу Северна Корея и не възнамеряват излишно да форсират процеса на денуклеаризация на Корейския полуостров, каза в същото време американският президент.

"Северна Корея притежава голям икономически потенциал. Смятам, че Ким Чен Ун осъзнава, че чрез ядрените оръжия няма да постигне икономически растеж, но ние не бързаме, санкциите остават. Същевременно виждаме голям брой позитивни моменти: бяха ни върнати тленните останки на американските войници", каза Тръмп.

Заради ядрените и ракетни изпитания на режима в Пхенян, САЩ и Северна Корея бяха на ръба на война. Напрежението обаче бе намалено и се стигна до исторически две срещу между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския му колега. Северна Корея преустанови ракетните изпитания, макар че наскоро извърши тестове с нов вид оръжие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини