14 Май, 2019 12:49 3 037 14

Северна Корея към САЩ: Действате като гангстери

  • сащ-
  • северна корея-
  • кораб-
  • уайз онист

Пхенян нарече "незаконен акт на кражба" ареста на неин кораб от Вашингтон 

Северна Корея към САЩ: Действате като гангстери - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея нарече "незаконен акт на кражба" ареста на неин кораб миналата седмица от американските власти, които го обвиняват, че е нарушил международните санкции. Пхенян настоя за връщане на плавателния съд, предаде Франс прес.

Американското правосъдие съобщи в четвъртък, че е арестувало "Уайз онист", заподозрян в нарушения на международните санкции срещу Пхенян чрез износ на въглища и внос на машини.
Миналата година корабът бе спрян в Индонезия, тъй като властите на страната бяха започнали разследване срещу капитана. През юли американските власти задействаха процедура за задържането му.

Безпрецедентният арест на кораба с водоизместимост 17 хил. тона - един от най-големите в товарния флот на КНДР според САЩ, съвпадна с влошаване на отношенията между Вашингтон и Пхенян, откакто през февруари приключи с неуспех втората среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Ханой.

Севернокорейското външно министерство заяви, че арестът на кораба е в разрез с духа на съвместната декларация, подписана от американския президент и лидера на КНДР по време на първата им среща през 2018 г. в Сингапур.

Северна Корея към САЩ: Действате като гангстери

"САЩ извършиха незаконен акт на кражба, като арестуваха нашия кораб във връзка с резолюциите за санкции на Съвета за сигурност на ООН", заяви говорител на министерството в комюнике, разпространено от официалната агенция КЦТА.

"САЩ трябва да осъзнаят последиците от своите действия, достойни за гангстери, и незабавно да ни върнат кораба", се твърди в текста.

Съветът за сигурност на ООН е гласувал редица санкции срещу Северна Корея с цел Пхенян да се откаже от ядрената си програма и от програмата си за балистични ракети.

Северна Корея към САЩ: Действате като гангстери

Срещата в Ханой претърпя провал тъкмо във връзка с въпроса за отмяна на тези рестрикции. Ким настояваше основните санкции да бъдат вдигнати в замяна на започнатата от КНДР денуклеаризация, сметната обаче за твърде нерешителна от Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    58 2 Отговор
    Режимът в САЩ е гангстерски - в това няма НИКАКВО съмнение.

    Коментиран от #9

  • 2 Грубер

    3 43 Отговор
    Пак тъпа рашистка агитация.
  • 3 Анти милиционер

    37 3 Отговор
    Дайте атом на Иран да оправи Ротшилдистан("изсраел").
  • 4 мдааа

    36 2 Отговор
    Краварите си търсят боя и ще си го получат!
  • 5 Даммммм

    39 1 Отговор
    Право куме в очи--тия от С.Корея все повече са харесвани по света
  • 6 Анти милиционер

    36 2 Отговор
    Свободните държави - Китай, Русия, Венецуела, Сирия, Иран и Северна Корея трябва да се обединят и да смачкат Новия Световен Ред на Синагогата.
  • 7 бонго

    28 1 Отговор
    ами искат севернокорейците, не като нашите олигофрени съгласни на всичко кои и за каквото да им подсвирне ...
  • 8 Bubbles

    23 0 Отговор
    Прасчо е единственото спасение, само той ще ги сложи в ред тия разпасани кравари!
  • 9 Янани

    3 32 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Баба ти е гангстер. Всичко гадно, червено, комунистическо не трябва само да се спира и потопява веднага. Има претекст, има съдебни искове - спрели са го. Какво реве дребния перверзник ?

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 10 Анти милиционер

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "Янани":

    Комунизмът вие го докарахте, евреи. Запомни.
  • 11 Анти милиционер

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "Янани":

    Даже Путин ви го каза в очите по повод Великата Октомврийска Революция, в която върхушката е 85% евреи(цитат).
  • 12 no name no face no number

    16 1 Отговор
    Светът трябва да се освободи от тия дебили. Трябва да се обедини и наложи санкции на фащ. А си подал носа някой самолетоносач от краварско пристанище и да отива под водата само с твърди мерки се побеждава империя а не с гол гъз
  • 13 Бачо Киро

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Янани":

    Шшшш алооо, какъв предтекст, какви искове? Санкции на САЩ? В Индонезия? Ти нормален ли си? Големи сте бастуни... Едни миндили на ръба на срива, затрупани от дългове, с изнудване и заплашване въртят търговия с партньорите си, с открити враждебни действия с останалите, а балъци като теб даже го смятат за нормално....
  • 14 Експерт

    3 8 Отговор
    И какво иска Ким - санкциите да бъдат премахнати а той да продължи да си усъвършенства програмите за масово унищожение. Ало Ким, балами няма, пълна денуклеаризация и санкциите веднага ще паднат. Не се прави на луд.
Новини по държави: