Отидете към основна версия

2 733 24

Вучич успокои топката: Не съм говорил за война

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • нато-
  • русия

Не съм споменавал никаква сръбска военна намеса в Косово, заяви силният човек в Белград

Снимки: БГНЕС/ЕРА

След дебати, продължили 13 часа, депутатите в сръбския парламент гласуваха със 145 гласа "за" доклад за работата на правителствената Служба за Косово, съобщава белградският вестник "Данас".

В края на дебатите президентът на Сърбия Александър Вучич благодари на всички депутати, които участваха в това важно обсъждане. "Това, че опозицията не беше в залата, говори много. Впрочем имаше мнозинство. Народът ще може да оцени това", каза той.

На въпрос на журналист как коментира идеята на движението Двери Русия да изпрати мирна мисия в Косово, президентът отговори, че би се разсмял, ако денят беше друг. "Русия беше в Косово до 2003 г. и после си тръгна. Уважаваме Русия, но сме независима държава, имаме своя армия и полиция", каза той.

На въпрос означава ли евентуална военна интервенция от страна на Сърбия война с НАТО Вучич отговори, че не е споменавал никаква интервенция, а е казал, че Белград е готов да защити своя народ и ще победи.

"Не съм несериозен, за да поставя сръбския народ в безизходна ситуация. До вчера ме обвиняваха, че съм предател, а сега съм подстрекател към война. Аз обаче избирам средното положение, защото никога не съм се правил на герой", каза Вучич и добави, че след намесата на косовските специални части РОСУ в Северно Косово вече нищо няма да е както преди, пише "Данас".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: