Отидете към основна версия

2 039 14

Саудитска Арабия обвини Иран

  • саудитска арабия-
  • танкери-
  • иран

Страната смята иранското правителство за отговорно за морските атаки

Снимка: БГНЕС/EPA

Саудитският принц Мохамед бин Салман отправи обвинения срещу Иран във връзка с нападенията срещу петролни танкери в Оманския залив, съобщи „Гардиън“.

Принцът на Саудитска Арабия за първи път говори публично по случая. Той подчерта, че неговата страна не иска конфликти в региона.

„Ние не искаме война в региона. Трябва да знаете обаче, че няма да се поколебаем да се разправим с всяка заплаха за нашите народ и страна.

Властите в Иран не уважиха присъствието на японския премиер в тяхната страна. Те отговориха на неговите дипломатически усилия с атака срещу два танкера, един от които беше японски“, заяви Салман.

Саудитският енергиен министър Халид ал Фалих призова за бърз отговор срещу заплахите срещу енергийните доставки. Външният министър на Обединените Арабски Емирства вече призова световните сили да подсигурят световното корабоплаване и достъпа до енергия.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Саудитска Арабия под обстрел

    Въздушни удари са били нанесени срещу летище в Саудитска Арабия, съобщи ТАСС. Безпилотен самолет е нанесъл удари срещу летище Абха. Летищата Абха и ...
    24.06.2019
    4 289
    19
  • Как са взривили танкерите в Оманския залив

    Неексплодирало взривно устройство е било открито в корпуса на един от танкерите, нападнати в Оманския залив. Информацията е от източник в американскат ...
    15.06.2019
    12 402
    82
  • Иран обвини САЩ в дипломатически саботаж

    Американските обвинения, че Иран стои зад атаките срещу два петролни танкера в Оманския залив, са безпочвени, заяви днес Техеран и обвини САЩ в " ...
    14.06.2019
    2 431
    12