Отидете към основна версия

1 714 4

Споразумението между САЩ и Китай е на 90% готово

  • сащ-
  • споразумение-
  • китай

Очакват се решаващи разговори между Доналд Тръмп и Си Дзинпин

Снимка: БГНЕС/EPA

Търговското споразумение между САЩ и Китай е на 90% договорено. Това заяви американският финансов министър Стивън Мнучин, цитиран от Fox News.

Според Мнучин има възможност за окончателно сключване на търговско споразумение с Китай. Разговори се водят вече от няколко месеца.

„Посланието, което искаме да чуем е че те искат да се върнат на масата и да продължат преговорите. Мисля, че ще има добър резултат за тяхната икономика. Американската икономика цели да постигне балансирана търговия. По този начин ще продължим да градим позитивни отношения“, заяви Мнучин.

Той смята, че споразумението може да бъде договорено до края на годината. Яснота около споразумението може да бъде постигнато още през тази седмица.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече обяви, че ще се срещне с китайския държавен глава Си Дзинпин на срещата на Г-20 в Япония, където вероятно двамата ще договорят подробностите около споразумението.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Китай и САЩ с примирие

    Китай и САЩ са постигнали споразумение за временно примирие в търговския спор по между им, съобщи South China Morning Post. Предстои среща между ли ...
    27.06.2019
    4 319
    16
  • САЩ и Китай търсят примирие

    САЩ са отворени за преговори с Китай по търговските въпроси, но евентуално споразумение ще трябва да почака до срещата на лидерите на двете страни в к ...
    08.06.2019
    2 927
    3
  • САЩ са по-силни от всякога

    САЩ ще запазят своята сила и занапред. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от Гардиън. Тръмп присъства на честванията по повод ...
    06.06.2019
    5 820
    114