Отидете към основна версия

6 546 28

Северна Македония ще се разбере с България

  • северна македония-
  • гоце делчев-
  • българия

Никола Димитров вярва в приятелството между двете страни

Снимка: БГНЕС/EPA

Министърът на външните работи на Северна Македония заяви, че смята за възможно постигането на споразумение между неговата страна и България относно идентичността на Гоце Делчев, съобщи Нова Македония.

Според Никола Димитров Северна Македония и България имат големи общи цели. За това и той смята, че е възможно да се намери решение на различни въпроси по договора за приятелство между двете страни.

„Ние споделяме много общи цели като съседи, а за това подписахме и договора за приятелство. Този договор засяга някои много деликатни исторически въпроси и за двете страни. Вярвам, че ще намерим решение за продължаване на нашето приятелство и взаимно уважение, за да продължим преследването на целите, които сме си поставили. Мисля, че ще имам възможност да разговарям с български представители по този въпрос в София“, заяви Димитров.

Той ще е в София утре сутринта, за да присъства на Черноморската инициатива. Димитров смята, че европейската интеграция на Северна Македония е важна и за българската държава.

Според него е важно да има съвместна подкрепа в този процес. Вече няколко висши македонски политици подкрепиха идеята за компромисен вариант по историческите въпроси.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: