Отидете към основна версия

2 056 5

Великобритания трябва се споразумее с ЕС

  • великобритания-
  • филип хамънд-
  • ес

Филип Хамън обяви огромни загуби при излизане от ЕС без споразумение

Снимка: БГНЕС/EPA

Финансовият министър на Великобритания Филип Хамънд призова да се гарантира, че страната няма да излезе от ЕС без споразумение, съобщи The Telegraph.

Според него евентуално излизане от ЕС без споразумение би струвало на Великобритания около 90 млрд. паунда. За това и той призова британските народни представители да гарантират, че такъв вариант ще бъде избегнат.

„Резултатът от тази сделка не е изцяло в нашите ръце. Страната е спестила между 26 и 27 млрд. паунда в случай, че се стигне до излизане без споразумение. Ние обаче ще имаме нужда от всички налични средства, ако ще трябва да се справяме с варианта при излизане без споразумение. Това ще рече, че няма да имаме налични средства за по-дълъг период от време или за увеличаване на разходите“, заяви Хамънд.

Според него парламентът трябва да предвиди, че в евентуалните си свои бъдещи разходи, ще трябва да попълни голяма липса в хазната. В същото време фаворитът за следващ британски премиер Борис Джонсън заяви, че страната не трябва да се страхува от вариант, при който да излезе от ЕС без споразумение.

Той смята, че преговорите с Европа ще са успешни.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: