19 Юни, 2019 07:45 4 437 8

Борис Джонсън: Ако не напуснем ЕС до 31 октомври...

  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • консервативна партия-
  • тереза мей

Фаворитът за нов премиер в Лондон заяви, че ако Обединеното кралство не напусне ЕС до 31 октомври, ще има катастрофална загуба на доверие в политиката 

Борис Джонсън: Ако не напуснем ЕС до 31 октомври... - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Борис Джонсън, фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза Мей, заяви, че Великобритания трябва да излезе от ЕС до 31 октомври, в противен случай ще има "катастрофална загуба на доверие в политиката", съобщи Ройтерс.

"Ние трябва да излезем на 31 октомври, защото иначе се страхувам, че ще се изправим пред катастрофална загуба на доверие в политиката", каза Джонсън в телевизионен дебат с другите четирима оставащи в надпреварата кандидати след днешното гласуване.

"Ако не го направим, ако не излезем на 31 октомври, смятам, че всички ще започнем да плащаме наистина сериозна цена", добави бившият кмет на Лондон и бивш външен министър.

Както Джонсън, така и съперникът му, министърът на вътрешните работи Саджид Джавид заявиха, че биха избрали Брекзит без сделка, ако дотогава парламентът не е ратифицирал споразумение за оттегляне.

Борис Джонсън: Ако не напуснем ЕС до 31 октомври...

Дебатът се състоя няколко часа след като депутатите от Консервативната партия проведоха второ гласуване за пресяване на кандидатите за следващ партиен лидер и премиер на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Пропуск

    31 2 Отговор
    Ако 45-та балистичните ракети бяха завършени 2-3 месеца по рано,сега нямаше да има такива проблеми.Просто този мъглив остров щеше да е Немска колония.
  • 2 Иван

    37 1 Отговор
    Погледнете претендентите за премиер: Борис Джонсън - турчин; Саджид Джавид - Пакистанец. Тези хора трябва да решават съдбата на "велика" Британия. Тези хора ще решават дали да останат в Европа или не. Да не говорим за кмета на Лондон. който е от същото "котило". Какво общо имат тези азиатци с Европа? Какви европейски ценности изповядват те? Аз мисля, че Англия не трябва да напусне. Тя трябва да бъде изгонена от ЕС и то с ритници. Тя е изгубила европейския си облик и докато не изживее катарзиса на пречистването си, няма място в ЕС.
  • 3 Ghia

    14 1 Отговор
    Тоя е за някой цирк.
  • 4 Абе айде бегайте си че..........

    5 0 Отговор
    Ми писна вече от вас.
  • 5 Именно

    5 0 Отговор
    "...в противен случай ще има "катастрофална загуба на доверие в политиката""
    Тоя Боби Джонсън май не е следил много събитията от последните 2-3 години :)
  • 6 РЗС

    1 1 Отговор
    като инициатор на брекзит, точно борко ли говори за загуба на доверие, в момента го съдят за подвеждане на народа и лъжливи обещания.
  • 7 Bubbles

    1 0 Отговор
    Този от коя лудница е избягал?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: