Отидете към основна версия

2 273 14

Просто Тръмп!

  • балтимор-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • расизъм-
  • илайджа къмингс

Президентът на САЩ отприщи нова вълна от критики заради серия от нападателни туитове срещу Балтимор

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика през уикенда нови обвинения в расизъм, срещу които той трябваше да се защитава, предаде Франс прес. В събота той отправи остри критики срещу управата на град Балтимор и срещу цветнокож народен избраник - една рискована предизборна тактика, наричана от неговите противници "кампания на ненавистта".

Тръмп нарече в събота Балтимор място, в което цари "отвратителен безпорядък, което гъмжи от плъхове и от други гризачи". Той го определи още като "много опасно и мръсно място", в което "нито едно човешко същество не би искало да живее". Критиките бяха отправени в серия от туитове срещу Балтимор, промишлен град в щата Мериленд, с преобладаващо цветнокожо население, обхванат от социални проблеми, насилие и наркотрафик.

Последва нова гневна вълна. Кметът на Балтимор Бернард Йънг определи критиките на Тръмп като тотално неприемливи. Местният в. "Балтимор сън" пък написа редакционен коментар, в който отбеляза, че е по-добре да имаш няколко плъха, отколкото ти самият да си плъх".

Жители на града също споделиха възмущението си, обединени под хаштаговете "Ние сме Балтимор" и "Силен Балтимор".

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини