Отидете към основна версия

1 341 9

Отново искат импийчмънт за Тръмп

  • сащ-
  • джери надлър-
  • доналд тръмп

Джери Надлър твърди, че има доказателства за нарушения на президента

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заслужава импийчмънт. Това заяви председателят на Комисията по правни въпроси към американския Конгрес Джери Надлър, цитиран от NBC.

Според него Тръмп нееднократно е нарушавал законите. Надлър вече обяви, че е внесъл иск, с който иска достъп до данните от разследването за руска намеса в президентските избори.

Той настоява, че в момента се събират доказателства, които са нужни за задействането на такава процедура.

"Мисля, че има доказателства, за това, че Тръмп и главният прокурор Уилям Бар са нарушили закона. Те излъгаха обществеността, огласявайки извадки от доклада на специалния прокурор Робърт Мълър“, заяви Надлър.

В изслушване пред Конгреса Мълър потвърди, че не е оневинявал Тръмп. В същото време в доклада му се посочва, че няма доказателства за негово участие в руски сговор.

В момента демократите са разделени, относно възможностите за процедура по импийчмънт. Техният лидер Нанси Пелоси е против такова решение.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Един за всички, всички срещу Тръмп! (СНИМКИ)

    Фаворитът за президентската номинация на Демократическата партия в САЩ Джо Байдън и друг от претендентите, Камала Харис, влязоха в сблъсък на тема здр ...
    01.08.2019
    1 898
    5
  • Просто Тръмп!

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика през уикенда нови обвинения в расизъм, срещу които той трябваше да се защитава, предаде Франс прес. В събот ...
    29.07.2019
    2 319
    14
  • Блокираха опита за импийчмънт на Тръмп

    Камарата на представителите на САЩ блокира започването на процедура за импийчмънт на президента Донлад Тръмп, съобщи Fox News. Предложението беше в ...
    18.07.2019
    1 507
    5