Отидете към основна версия

3 493 25

Внучка на Робърт Ф. Кенеди издъхна на 22 години, вероятно от свръхдоза

  • робърт ф. кенеди-
  • сорша кенеди хил

Сорша Кенеди Хил била студентка в Бостънския колеж

Внучка на Робърт Ф. Кенеди е починала в четвъртък следобед, по всяка вероятност от свръхдоза, в имението на семейство Кенеди в Хаянис Порт, щата Масачузетс, предаде Ройтерс, като се позова на двама близки на семейството и на медии.

Двадесет и две годишната Сорша Кенеди Хил, дъщеря на Кортни Кенеди Хил, била в имението, където живее баба ѝ Етел Кенеди, когато била повикани Бърза помощ. Младата жена била откарана в болница "Кейп Код" в Хаянис, където била констатирана смъртта ѝ.

Сърцата ни са разбити от загубата на обичната ни Сорша. Животът ѝ беше изпълнен с надежда, очаквания и любов, се казва в изявление на семейството. В него е цитирана и 91-годишната баба на Сорша, който казва, че от днес светът вече не е така красив.

Според двама неназовани източници, описани като близки до семейството, Сорша изглежда е починала от свръхдоза, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Ройтерс не разполага с потвърждение на причината за смъртта от болницата, властите или окръжната прокуратура.

Сорша била студентка в Бостънския колеж. Вестникът отбелязва, че тя е писала, че се бори с психично заболяване като ученичка в частно подготвително училище в Масачузетс през 2016 г. Сорша е единственото дете на Пол Майкъл Хил и Кортни Кенеди Хил, която е петото от 11-те деца на Етел и Робърт Кенеди.

Пол Майкъл Хил е единият от групата, известна като Гилфордска четворка - мъже, погрешно обвинени за бомбените атентати, извършени от Ирландската републиканска армия (ИРА) през 1974 г.
Етел Кенеди е преживяла редица трагедии, връхлетели семейството, включително убийството на съпруга ѝ - сенаторът от Ню Йорк Робърт Кенеди, застрелян в Лос Анджелис малко след като спечели президентската номинация на демократите през 1968 г. Двама от синовете на Робърт и Етел също умират твърде млади - Дейвид, на 28 години от свръхдоза през 1984 г., и Майкъл, на 39 години през 1997 г.

По-големият брат на Робърт - президентът Джон Ф. Кенеди - беше убит през 1963 г. в Далас, а синът му Джон-младши загина заедно с жена си и сестра ѝ през 1999 г., след като пилотираният от него самолет се разби в Атлантическия океан край Марта'с Винярд, недалече от Хаянис Порт.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини