Отидете към основна версия

3 805 58

Експерт: НАТО да се сдобие с ракети за удар по Русия (ВИДЕО)

  • 9м729-
  • нато-
  • русия-
  • ракета-
  • договор

Кристиан Мелинг е убеден, че руската ракета 9М729 може за няколко минути да порази всички европейски столици освен Лисабон

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германски експерт призова НАТО да подготви ракети за удар по Русия, съобщават руски медии.

Страните членки на НАТО е нужно да работят върху модернизация на въоръжението си, подобряване на системите за противовъздушна отбрана и разработване на ракети, които могат да поразят руските командни центрове, заяви пред вестник "Зюддойче цайтунг" експертът на Германското дружество за външна политика Кристиан Мелинг.

По думите му първо НАТО трябва да "реагира в областта на неядреното въоръжаване" като се подобрят системите за противовъздушна отбрана, които да неутрализират руските ракети. Но експертът смята също, че е нужно Алиансът да модернизира настъпателните си оръжия - ракети, които могат да поразят руските командни центрове.

Ние, европейците, сме много уязвими, каза той и добави, че особено се отнася за европейските страни членки на НАТО.

Мелинг е убеден, че руската ракета 9М729 може да няколко минути да порази всички европейски столици освен Лисабон. Но ракетата не може да удари САЩ.

Според него ключовият въпрос сега е дали американците и европейците ще се решат да модернизират ядрените и неядрените оръжия, за да минимизират руската заплаха.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: