Отидете към основна версия

6 823 33

Русия да не се набутва в загубен бас

  • сащ-
  • венецуела-
  • русия

Джон Болтън призова за подкрепа към новото правителство на Венецуела

Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че за Русия няма да е правилно да повишава залога в един вече загубен бас. Това заяви съветникът по държавна сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Джон Болтън, цитиран от El Periodico.

Болтън говори на конференция за демокрацията във Венецуела. Той се изказа в подкрепа на допълнителните американски санкции към страната.

„Ние прилагаме такива действия спрямо Иран, Северна Корея и Сирия. Венецуела вече е в този клуб.

Не мисля, че за някой е изгодно да рискува икономическите си интереси в САЩ, за да може да извлече печалба от един корумпиран режим. Мисля, че хората, които се грижат за финансите на Русия трябва да са наясно, че не си струва да повишават залога в един вече загубен бас.

Вижте Китай, които се опитват да възстановят финансовите си загуби. Мисля, че ще е най-добре да подкрепим новото правителство във Венцуела“, заяви Болтън.

Русия е против въвеждането на допълнителни санкции срещу Венецуела. Подобна е позицията и на ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Русия спасява Мадуро в кризата

    Русия доставя на Венецуела бензин и други петролни продукти, съобщава "Блумбърг". Това помага на страната да избегне изостряне на кризата с ...
    03.08.2019
    4 337
    42
  • САЩ наложиха нови санкции на Венецуела

    САЩ огласиха нови санкции срещу режима на венецуелския президент Николас Мадуро - за злоупотреба с продоволствена помощ, предаде AFP, като се позова н ...
    26.07.2019
    1 485
    8