Last news in Fakti

10 Август, 2019 18:35 6 817 33

Русия да не се набутва в загубен бас

  • сащ-
  • венецуела-
  • русия

Джон Болтън призова за подкрепа към новото правителство на Венецуела

Русия да не се набутва в загубен бас - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че за Русия няма да е правилно да повишава залога в един вече загубен бас. Това заяви съветникът по държавна сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Джон Болтън, цитиран от El Periodico.

Болтън говори на конференция за демокрацията във Венецуела. Той се изказа в подкрепа на допълнителните американски санкции към страната.

„Ние прилагаме такива действия спрямо Иран, Северна Корея и Сирия. Венецуела вече е в този клуб.

Не мисля, че за някой е изгодно да рискува икономическите си интереси в САЩ, за да може да извлече печалба от един корумпиран режим. Мисля, че хората, които се грижат за финансите на Русия трябва да са наясно, че не си струва да повишават залога в един вече загубен бас.

Вижте Китай, които се опитват да възстановят финансовите си загуби. Мисля, че ще е най-добре да подкрепим новото правителство във Венцуела“, заяви Болтън.

Русия е против въвеждането на допълнителни санкции срещу Венецуела. Подобна е позицията и на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rusnak

    104 35 Отговор
    Русия скоро ще ви чупи манерките.

    Коментиран от #16, #22

  • 2 Русороб

    27 94 Отговор
    Смеят им се на матрьошките вече и по медиите

    Коментиран от #9, #25

  • 3 Rusnak

    83 18 Отговор
    Смеха е здраве, но да не се задавят.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ели

    51 8 Отговор
    Кау - речник, на една кау държава, на един кау псевдодипломат.

    По този начин говорят селските мутренца в Дупница.

    "съветник по националнасигурност"


    избират ги с конкурс по лоботомия.
  • 6 Абе

    12 54 Отговор
    И така я въртят и иначе ,и все руснаците губещи!Уж втората световна спечелиха а даже втори в световната икономика не могат да станат,втори за сега са Китай!
    Чудно,що все загубени каузи присърце вземат, и после се чудят къде я объркали!КомунизЪма в СеСеСеРе-то подкрепяха,пък се оказа,че той наистина хубав е, ама само за некои другари/А вижте Китай/!После посоката рязко смениха с капитализЪма и се оказа,че пак хубав е ,ама за некои олигарси/вижте Америка/!За народа в Русията ,водка и сельодка,за някои даже борящник ,а тези които са несъгласни и протестират на Красния площад...в кауша!Мисля си ,че не от строя,А от изпълнителите!!От една -единствена славянска държава и чух за зеле не става...А са толкова много!!!!
  • 7 ХаХа🙈

    55 11 Отговор
    Лошо е да се “самозабравиш”!
    Ще хвърчат Перуки скоро май ?
    Ще се обединят и така ще ги “ ряснат “ тези изкукуригали старчета !
    От високо много лошо се пада , ще му се “изкривят “ джуките на крал Дони от изненада !
    А БГ лакеите ще установят , че отново цункат грешното дупе !
  • 8 Азз

    58 8 Отговор
    Брех, тоя Болтън голяма работа брей...Чукна връхната точка на наглостта...
    Дано доживея да видя САЩ смачкани, раздробени и разбити. А срамът тогава ще е голям за тях. Помнете ми думите
  • 9 Симо

    46 8 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    В кои медии. Вестник "Овча мисъл" или изданието " Чук Чук". Тъпанар. Руснаците имат навика да се смеят последни.

    Коментиран от #14

  • 10 Симо

    15 7 Отговор
    В кои медии. Вестник "Овча мисъл" или изданието " Чук Чук". Тъпанар. Руснаците имат навика да се смеят последни.
  • 11 гост

    8 22 Отговор
    Tpъмп e винoвeн: Kpax нa нaдeждитe зa пoдeм нa pycĸaтa иĸoнoмиĸa .
    Зaлoгът нa Kpeмъл, чe eдвa ĸpeтaщaтa иĸoнoмиĸa нa Pycия нaй-нaĸpaя щe зaбъpзa pacтeж пpeз втopoтo пoлyгoдиe, нaй-вepoятнo щe ce oĸaжe гyбeщ. И пpичинaтa тoзи път e мeждyнapoднoтo пoлoжeниe.

    Πpeз мaй мeceц т.г. изнocът нa Pycия пaднa c 14 пpoцeнтa cпpямo гoдинa пo-paнo и миниcтъpът нa иĸoнoмиĸa Maĸcим Opeшĸин пpeдyпpeди минaлия мeceц, чe дocтaвĸитe нa въглищa "пaдaт pязĸo". Kaтo нaй-гoлeмият eнepгиeн изнocитeл в cвeтa, cтpaнaтa e зaвиcимa oт тъpceнeтo нa гopивaтa ѝ в чyжбинa, пишe Вlооmbеrg.

    Ecĸaлaциятa нa тъpгoвcĸaтa вoйнa мeждy Cъeдинeнитe aмepиĸaнcĸи щaти и Kитaй oбaчe пpeдизвиĸвa нoвa нecигypнocт и нoв cпaд в cвeтoвнaтa тъpгoвия.

    "Bиднo e, чe тъpгoвcĸaтa вoйнa и oтcтъпвaнeтo oт глoбaлизaциятa щe yдapи cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa тeжĸo и щe нaтeжи нaд индycтpиятa и цeнитe нa cypoвинитe", зaяви Opeшĸин тaзи ceдмицa. "Eфeĸтитe щe бъдaт yceтeни и тyĸ".
  • 12 гост

    8 10 Отговор
    Tъpгoвcĸaтa вoйнa нa щaтcĸия дъpжaвeн глaвa c Πoднeбecнaтa импepия нaтeжa нaд cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa и пoвaли ĸлючoвa пoдпopa зa иĸoнoмиĸaтa тoчнo в мoмeнтa, в ĸoйтo Pycия ce нaдявaшe дa пoвиши pacтeжa, блaгoдapeниe и нa pъcт нa пyбличнитe paзxoди. Opeшĸин e пoд нaтиcĸ дa пocтигнe peзyлтaти cлeд пeт гoдини нa нaмaлявaщи peaлни дoxoди нa oбиĸнoвeнитe pycнaци. "Tъpceнeтo нa cypoвини oт Kитaй oтcлaбвa. Kитaйcĸият пaзap e ocoбeнo вaжeн зa Pycия", пpипoмня и Coфия Дoнeц, иĸoнoмиcт в Rеnаіѕѕаnсе Саріtаl.
  • 13 no name no face no number

    22 7 Отговор
    краварски смешник
  • 14 Всъщност

    6 22 Отговор

    До коментар #9 от "Симо":

    Така е !Ама преди да се смеят последни са оплакали всичко!Пирова победа му викат,И ползата не е голяма!Виж къде са победените от втората световна война,И в коя кочина точно са победителите!
  • 15 Румяна Костова

    37 7 Отговор
    ,, Да подредим ново правителство във Венецуела". Вече американците дори не се опитват да се крият зад лозунги касаещи правата на човека. САЩ си мислеха, че руснаците са загубили баса по време на Майдана в Украйна. Путин ги шашна с присъединяването на Крим. Така, че да не бързат с провъзгласяването на победител, играта във Венецуела още не е приключила. А там играч е също и Китай, който има много повече инвестиции, отколкото Русия.
  • 16 Хаха

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "Rusnak":

    Това сънува ли го или го чу от Путин?
  • 17 Тръмп

    10 29 Отговор
    Комунизма докато не бъде изтребен в Русия,ще създава само зло и проблеми по света!!!:):):)
  • 18 Animediator

    9 30 Отговор
    Москва пак избра късата клечка!
    То не беше Куба,Монголия,Беларус,Виетнам,С.Корея,Сирия,Иран,Ангола,
    Мозамбик,Сърбия, а сега и Венецуела !
    Поредното фиаско за руската външна политика!
    Какво могат да предложат на Мадуро ?!
    Да му вземат златото на отговорно пазене , също като нашето !
  • 19 соросоид дебил

    21 4 Отговор
    В опит да освободи Русия от зависимостта от американския долар и да „победи САЩ със собствените им оръжия“, Владимир Путин проведе „изкусен капиталистически прийом от световно значение“, съобщава N-TV. Почти незабележимо за очите на световната общност, Владимир Путин даде началото на „най-голямата златна спекулация в света от десетилетия“, обяснява германският телевизионен канал.

    Вече няколко месеца Централната банка на Руската федерация купува от четири до пет тона злато всяка седмица, пише в статия на сайта на N-TV Волфрам Ваймер, журналист на германския телевизионен канал.

    „Почти незабележимо за очите на световната общественост, Путин даде началото на най-голямата спекулация на злато в света от десетилетия”, казва Ваймер.

    И „рискът, който Путин пое“ изглежда оправдан: през тази година златото поскъпна с 20% и по този начин подари на Руската федерация „многомилиарден дар“, отбелязва авторът.

    Както обяснява журналист на N-TV, „Путин влезе в златото”, защото просто иска да направи Русия независима от щатския долар.

    „Тъй като доларът, според Москва, се използва като политическо оръжие срещу Руската федерация, златото е идеална инвестиция за защита срещу санкции в долари. Докато златните резерви рязко се повишиха до все по-високи стойности, Руската централна банка разполага с държавни облигации на САЩ на стойност едва 12,8 милиарда долара”, подчертава Ваймер.

    В същото време авторът на статията продължава, в резултат на отхвърлянето на долар
  • 20 соросоид дебил

    22 4 Отговор
    В същото време авторът на статията продължава, в резултат на отхвърлянето на долара в полза на златото, Русия започва да печели от всяка „търговска схватка“ на САЩ с Китай, тъй като цената на златото се повишава всеки път, когато китайско-американският търговски конфликт ескалира.

    Освен това сега политиката на американския президент Доналд Тръмп за „евтини пари“ също е в полза на Русия, казва журналист на германската телевизия.

    „Колкото по-ниско Вашингтон и Федералният резерв спускат лихвите, толкова по-интересното злато е като глобална инвестиция“, пояснява Ваймер.

    Междувременно, поради действията на Москва, „златният прилив“ се разпространи и в други страни. По-специално, авторът на статията пояснява, че Китай все повече продава държавни облигации на САЩ и вместо това купува злато. Дори Турция, Полша, Унгария и Казахстан „неочаквано започнаха да копират тази стратегия“. Само през първите шест месеца на 2019 г. централните банки според Световния съвет за златото са закупили 374,1 тона злато, което не се е случвало през последните 19 години.

    По този начин „планът на Путин“ да изостави американския долар в полза на златото „е пример.“ Самият ръководител на Кремъл на 20-тата си годишнина от мандата си на власт проведе „умел капиталистически прийом от всеобщо значение“.

    „Той иска да победи САЩ със собствените им оръжия“, обобщава журналистът от N-TV.
  • 21 сноу

    16 4 Отговор
    То на Болтъна резбата му отдавна изтърва,ама нали уж съветник го раздава, пускат го отвреме навреме лаф моабет да става ,че журналята съвсем на постно ще останат.
  • 22 Българин

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Rusnak":

    Те рускините отдавна ни ги чупят ама долните манерки
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Танко

    8 17 Отговор
    "Rusnak" се пише така - руснак .Дадохме ви азбука . Господ ви даде полезни изкопаеми . За акъла се оправяйте сами .За 102 години да бяхте направили нещо за хората .Стига сте чупили манерки !

    Коментиран от #33

  • 25 ВДВ

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    На ушанката не му пука
  • 26 соросоидни кърлежи

    5 5 Отговор
    Русия и ЕС против санкции...На СаЩисани само война им в главите.
  • 27 Мунчо

    3 4 Отговор
    Болтън мирише вече на Макейн, тоест на пръст, въпросът е кога ще бъде заровен при колегата си терорист.
  • 28 Нашенец

    4 2 Отговор
    Много ме плашат "изявленията" на наши комунистически адепси и техните фосили за унищожаване и , СМАЧКВАНЕ на САЩ ! Тези хора дават ли си сметка какво говорят ? Такава неистова омраза към дадена нация и народ са характерни за ранния фашизъм и неговия близнак болшевизма ! И всичко това под диригентството на Кремъл ,"великият"сатана ,който неотклонно води всички ни към гибел !
  • 29 Нашенец

    4 3 Отговор
    Много ме плашат "изявленията" на наши комунистически адепси и техните фосили за унищожаване и , СМАЧКВАНЕ на САЩ ! Тези хора дават ли си сметка какво говорят ? Такава неистова омраза към дадена нация и народ са характерни за ранния фашизъм и неговия близнак болшевизма ! И всичко това под диригентството на Кремъл ,"великият"сатана ,който неотклонно води всички ни към гибел !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 None

    2 2 Отговор
    Кои са САЩ? Държавата прибрала всички хитлеристи и превърнала се във втора фашистка Германия или Хидра на която едната глава беше отрязана и САЩ я замени като си останаха със същите амбиции за глобален свят управляват от тях. Всички научни открития на фашистите се оказаха в САЩ и пак те използваха първи атомна бомба за да покажат на света че има нов господар!
  • 32 None

    2 2 Отговор
    Кои са САЩ? Държавата прибрала всички хитлеристи и превърнала се във втора фашистка Германия или Хидра на която едната глава беше отрязана и САЩ я замени като си останаха със същите амбиции за глобален свят управляват от тях. Всички научни открития на фашистите се оказаха в САЩ и пак те използваха първи атомна бомба за да покажат на света че има нов господар!
  • 33 Танко

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Танко":

    Молба до седемнадесетте безродника , които реагираха отрицателно на ,24 , От тридесетте думи , написани на два реда , с коя не сте съгласни ?