26 Юли, 2019 10:33 1 477 8

САЩ наложиха нови санкции на Венецуела

  • венецуела-
  • санкции-
  • сащ-
  • храни-
  • николас мадуро

В списъка са и синовете на Мадуро

САЩ наложиха нови санкции на Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ огласиха нови санкции срещу режима на венецуелския президент Николас Мадуро - за злоупотреба с продоволствена помощ, предаде AFP, като се позова на американското финансово министерство.

Санкции са наложени на 10 души и 13 юридически лица във връзка с корупционна схема с хранителни субсидии, включително на тримата доведени синове на Мадуро, на фона на острия недостиг на храни във Венецуела. Главна мишена на новите санкции, които се добавят към дълъг списък наказателни мерки, предприети през последните месеци, е колумбиецът Алекс Сааб.

Той е обвинен, че е "организирал мащабна корупционна мрежа, дала възможност на президента Мадуро и режима му да извлекат огромни печалби от вноса и разпределянето на храни", посочва в комюнике министерството.

"Те използват храните като средство за упражняване на обществен контрол, като възнаграждават политическите си поддръжници и наказват противниците, а наред с това прибират в джоба си стотици милиони долари чрез мошенически схеми", отбелязва финансовият министър Стивън Мнучин. Според Вашингтон в центъра на машинациите е правителствената програма за продоволствена помощ.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кастро

    14 8 Отговор
    Не е лесно да живееш до миризливия краварник

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Цанко

    15 4 Отговор
    10 души и 13 юридически лица ??!!!! Краварите хептен издребняха бе .
  • 3 соц идилия

    7 14 Отговор
    Добре дошли във Венецуела ! Страната на "раз(б)ития ЦоЦиализЪм ! Инфлация - само нЕколко милиона процента ,ток и вода - нЕма ,храна - тоже ,стоки и медикаменти - тоже ,бежанци - само (нЕкакви си 5-6 милиона човека) и пр. и пр. Абе просто - соц. Рай ! Да живее др. Мадур(к)о и дружбата с Куба ,Сев. Корея и СССР (пардон - Русия) !!!
  • 4 логично

    5 14 Отговор
    Ми ,какво има да чудим. Мадуро и фамилия крадели . Ми ще крадат ,зер - нали са социалисти !
  • 5 Съвет

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Кастро":

    Като не ти се живее в цивилизацията, може да отидеш да живееш в Уфа или на Далнем Востоке. И без туй от теб няма никаква нужда в нормалните държави. А и е време да се вземат мерки за такива като теб.
  • 6 Команиз патреот

    6 11 Отговор
    Супер!Сега Венецуела ще претърпи голямо развитие и ще засили позициите си на световната икономическа сцена също като Русия, за която санкциите са много полезни.
  • 7 ЦРУ

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кастро":

    до кастро .....Никой да не обижда Америка....защото там работят и живеят с двойно гражданство близо 500 000 бг / в Раша са около 100 /...не са включени децата и внуците на ...Тодор Живков...Корни...Ламбо ..и др. КОМУНЕТА !
  • 8 времето ще покаже

    1 0 Отговор
    журналистични описания със определен превкус но кервана си върви а кучето си лае и края му се не знае е ...... а БГ със фолсваген или или..