Отидете към основна версия

31 Август, 2019 21:01, обновена 31 Август, 2019 21:01 13 740 31

Спрете преврата! Борис Джонсън, засрами се!

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • брекзит

Десетки хиляди протестираха във Великобритания срещу спирането на работата на парламента по заповед на премиера

Снимка: EPA/БГНЕС

Десетки хиляди граждани на Великобритания участваха днес в множество протести в страната заради решението на министър-председателя Борис Джонсън да прекрати работата на парламента за определено време преди планираното излизане на страната от Европейския съюз, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Демонстрациите се проведоха под лозунга "Спрете преврата". Протести имаше в Лондон, Манчестър, Нюкасъл, Йорк, Бристъл, Белфаст. Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин се включи в демонстрациите в Глазгоу.

Протестите имаха за цел да се покаже решимост за предотвратяване на излизане на Великобритания от ЕС без сделка. Те бяха организирани от групите "Може да има и друга Европа", която се противопоставя на Брекзит, и "Движеща сила", близка до Лейбъристката партия.

Близо 10 000 души излязоха да протестират в Лондон. Демонстрантите се събраха пред министър-председателската резиденция на "Даунинг стрийт" 10. Те скандираха "Борис Джонсън, засрами се", "Марионетка на Тръмп, засрами се", "въоръжени" с плакати и знамена на Европейския съюз.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: