Отидете към основна версия

2 047 2

Преговорите между ЕС и Великобритания са замразени

  • ес-
  • мишел барние-
  • великобритания

ЕС няма да позволят прескачане на единния пазар

Снимка: БГНЕС/EPA

Преговорите между ЕС и Великобритания са в замразено състояние. Това е заявил главният преговарящ с Великобритания от страна на ЕС Мишел Барние, цитиран от Файненшъл Таймс.

Според него британското правителство е решено да се отклони от стандартите на ЕС за предстоящото търговско споразумение. Той смята, че така се повишава напрежението между британското правителство и групата.

Коментарите са били направени, след като главният преговарящ от името на Великобритания Дейвид Фрост проведе 6-часови преговори с европейски представители. Според европейски представители, той не е заявил как Великобритания може да замени предпазният механизъм за границата с Ирландия, докато границата със Северна Ирландия е отворена.

Европейските лидери са решили да не позволяват на Великобритания да получи ползи за сметка на ЕС чрез отклоняване от единния пазар.

В същото време британското правителство обяви, че не приема коментарите на Барние.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Допълнителни разходи за Великобритания

    Великобритания ще отдели допълнителни 2 млрд. паунда за излизането на страната от ЕС. Това обяви британският министър на финансите Саджид Джавид, цити ...
    04.09.2019
    1 768
    3
  • EK: Отворени сме за преговори

    Европейската комисия е отворена за преговори с британския премиер Борис Джонсън, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на говорителката на ЕК М ...
    05.08.2019
    1 523
    7